ERDON Helyi hírek

2012.05.29. 14:40

Ideiglenes személyazonossági

Mivel szavazni csak érvényes személyazonossági okirattal lehet, a Bihar megyei lakossági nyilvántartó felhívást intéz a lakosokhoz: rendezzék okirataikat még a választások előtt.

Mivel szavazni csak érvényes személyazonossági okirattal lehet, a Bihar megyei lakossági nyilvántartó felhívást intéz a lakosokhoz: rendezzék okirataikat még a választások előtt.Egyúttal arról is tájékoztatnak közleményükben: a román állampolgárok ideiglenes személyazonossági okiratot is igényelhetnek, amennyiben nincsenek az összes szükséges dokumentum birtokában, mely a személyi kártya kiállításához kell, illetve ha külföldön laknak, s csak ideiglenesen tartózkodnak az országban. Ezek érvényességi időszakát a dokumentumot kiállító intézmény állapítja meg, s nem lehet 30 napnál kevesebb, illetve egy évnél több.

Az ideiglenes személyazonossági okiratot igénylő személynek ki kell töltenie egy kérvényt, melyhez a nevét, családi állapotát, állampolgárságát, címét igazoló dokumentumokat csatolja, továbbá három darab, 3x4 centiméteres fotót, melyek alsó részén egy hét miliméteres fehér csík található, továbbá a szükséges díjak kifizetését igazoló számlákat.

Az érintetettek minden szükséges információt megkapnak annál a lakossági nyilvántartónál, amelyhez lakhelyük szerint tartoznak. A választások előtt meghosszabbított nyitva tartás érvényes a Bihar megyei lakossági nyilvántartónál: június 9-én 8-tól 16 óráig, 10-én pedig 8-tól 21 óráig tartanak nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!