ERDON Helyi hírek

2012.05.10. 15:05

Elbúcsúzott Gavrilă Ghilea

Nagyvárad- Bár a menesztésről szóló határozat eddig nem jelent meg a Hivatalos Közlönyben, tehát egyelőre még prefektus, csütörtök délben Gavrilă Ghilea kormánybiztos búcsú sajtótájékoztatót tartott.

Nagyvárad- Bár a menesztésről szóló határozat eddig nem jelent meg a Hivatalos Közlönyben, tehát egyelőre még prefektus, csütörtök délben Gavrilă Ghilea kormánybiztos búcsú sajtótájékoztatót tartott.

 

Csütörtök délben utolsó sajtótájékoztatóját tartotta prefektusi minőségében Gavrilă Ghilea. Elmondta: három év és három hónappal ezelőtt, amikor megkapta kinevezését, tisztában volt azzal, hogy egyszer majd eljön az a pillanat is, amikor mennie kell, hiszen ez egy limitált mandátum, általában a soron következő kormányváltásig tart. Korábbi közigazgatási tapasztalataira hagyatkozva megpróbálta végrehajtani a kormányprogramot úgy, hogy a bihari emberek javát szolgálja. Két jelentősebbet emelt ki az általa megoldott ügyek közül: a rézbányai vájárok sztrájkját és a moldovai árvízkárosult gyermekek táboroztatását. Arról is beszélt, hogy kevesebb mint 20 alkalommal támadott meg helyi vagy megyei tanácsi határozatokat, de állítása szerint ezt nem szenvedélyből vagy politikai hátsó szándékból tette, és mindig megpróbálta elmagyarázni az okokat, ezért „emelt fővel távozik”.

Vissza a politikába

A leköszönő kormánybiztos arra is felhívta a figyelmet, hogy a gazdasági válság miatt a Boc-, majd az Ungureanu-kormánynak megszorító intézkedéseket kellett hoznia, de megítélésében ezek elősegítik a gazdasági fellendülést. Ezzel együtt szerinte jelentős pénzösszegek érkeztek a megyébe, melyek maradandó nyomait látni lehet az egészségügyi, infrastrukturális és környezetvédelmi beruházásoknak betudhatóan. Gavrilă Ghilea köszönetet mondott beosztottjainak, kollégáinak, akikkel egyetlen kivételtől eltekint (Cristian Bitea volt alprefektus) jól tudott együttműködni. Ugyanakkor bejelentette: miután a Hivatalos Közlönyben is megjelenik a menesztéséről szóló határozat, visszatér abba a pártba (PD-L), mely segített neki, hogy ebbe a tisztségbe kerüljön, de még korai arról beszélnie, hogy milyen tisztségbe.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!