ERDON Helyi hírek

2012.05.22. 10:17

Állnak a munkálatok a Densusianu hídnál

Három hete állnak a nagyváradi Densusianu híd felújítási munkálatai, mivel problémák adódtak a tartószerkezettel. Új műszaki szakjelentésre van szükség, addig nem folytatódhat a felújítás.

Három hete állnak a nagyváradi Densusianu híd felújítási munkálatai, mivel problémák adódtak a tartószerkezettel. Új műszaki szakjelentésre van szükség, addig nem folytatódhat a felújítás.

 

A nagyváradi régi Densusianu híd felújítási munkálatai idén áprilisban kezdődtek el, és az eredeti tervek szerint júliusban már be is kellene fejeződjenek, hogy ezt követően négy sávon bonyolódhasson a közúti forgalom ott. A kivitelező Selina cég lebontotta a hídburkolatot egészen a betongerendákig, de ekkor hirtelen leálltak a munkával, mert sérültnek tűnik a tartószerkezet. A kivitelező azt várja a megrendelőtől, hogy javasoljon műszaki megoldást a betonszerkezet megerősítésére. A műszaki bizottság még nem készült el a várt jelentéssel, melyet az Országos Építési Felügyelőség kérésére kell elvégezni. Calin Roman, a Selina cég vezérigazgatója elmondta, hogy három héttel ezelőtt álltak le a munkával, és azóta várnak arra, hogy a szakjelentés elkészüljön arról, hogy miképpen folytatódjon a felújítás, míg a munkálatokat vezető Marius Marta elárulta, hogy a szakjelentést végző szakemberek már kimentek egyszer a helyszínre, és már készül a várt jelentés. Marta hozzátette, hogy amennyiben megállapítást nyer, hogy a munkálatokat az eredeti tervek alapján lehet folytatni, akkor a három hetes leállás ellenére nem sokat fog késni a munkálat befejezése a júliusi határidőhöz képest, ha azonban változtatni kell a terven, akkor hosszabb idővel csúszni fog a munkálat befejezése. Egyébként a tervek szerint a híd méretei nem változnának, azaz 170 méter hosszú és 9,5 méter széles lesz a felújított régi Densusianu híd. A tartószerkezet megerősítése után el kell még végezni a zsaluzást, a vasalást, a betonozást, az aszfaltozást, a korlátok kiépítését, és végezetül felfestik a közúti jelzéseket. A felújítás során ki kell építeni a feljárókat is.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!