ERDON Helyi hírek

2012.05.31. 14:58

A Német Demokrata Fórum közgyűlése

Május 30-án tartotta meg rendes féléves közgyűlését a Német Demokrata Fórum (NDF) a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Május 30-án tartotta meg rendes féléves közgyűlését a Német Demokrata Fórum (NDF) a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

A félévente megtartott közgyűlés célja, hogy tájékoztassa az NDF tagjait a fórum tevékenységéről, a megszervezett programokról, tervekről, tanügyi és egészségügyi problémákról, pénzügyi és gazdasági helyzetről. Helene Vodă a fórum elnöke nyitotta meg a közgyűlést, majd a vezetőségi tagok tartották meg beszámolóikat. A közelgő helyhatósági választásokra kitérve Helena Vodă kihangsúlyozta, hogy a fórum egyik párttal sem kötött egyezményt, ezért nem is szeretnék befolyásolni tagjaik döntését. Az elnöknő arra kérte a jelenlevőket, hogy ha lehet éljenek szavazati jogukkal. Theisz Arnold, újonnan választott vezetőségi tag a Regenbogen ifjúsági tánccsoport tevékenységéről számolt be: a csoport a fórum több eseményén is fellépett, e mellett Nagykárolyban is. A tánccsoport június 2-án Zilahon, június 17-én pedig Palotán lép fel.

Beszámolók

Hoffmann Gábor a kórus tevékenységéről beszélt. Elmondta, hogy a kórus egyre kevesebb tagot számlál, és arra biztatta a jelenlevőket, hogy csatlakozzanak minél többen. Heilmann Norbert alelnök ismertette a szabadidős tevékenységeket és a kirándulások számát. A továbbiakban Helena Vodă az iskolai helyzetről beszélt, majd megemlítette, hogy megbeszélést folytattak Ilie Bolojan polgármesterrel és Biró Rozália alpolgármesterrel. Előbbivel a Friedrich Schiller iskola épületének kibővítéséről és felújításáról beszéltek, utóbbival pedig különböző projektek megvalósításáról. Helena Vodă kihangsúlyozta, hogy a tervek megvalósításához szükséges, hogy minél többen járjanak a fórum által szervezett tevékenységekre. Ari Mária doktornő a víz fontosságáról beszélt. A közgyűlés alkalmával fellépett a fórum Enzian tánccsoportja is. A közgyűlésen elhangzott, hogy június 1-jén pénteken 15 és 18 óra között, valamint június 2-án 9 és 12 óra között adományokat osztanak az NDF tagjainak a fórum raktáránál. Az adományok főleg ruhából, háztartási cikkekből, bútorokból stb. áll. A vezetőség arra kéri a tagokat, vigyék magukkal tagsági kártyájukat.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!