ERDON Helyi hírek

2012.05.07. 14:00

11 produkció jutott az országos döntőbe a Médiabefutó kolozsvári regionális szakaszáról

Négy helyi szakasz – Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad és Szatmárnémeti – legjobb 31 produkciója versengett május 6-án, vasárnap este Kolozsváron a Médiabefutó tehetségkutató verseny országos döntőjébe jutásért.

Négy helyi szakasz – Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad és Szatmárnémeti – legjobb 31 produkciója versengett május 6-án, vasárnap este Kolozsváron a Médiabefutó tehetségkutató verseny országos döntőjébe jutásért.Az RMDSZ és a Transindex által szervezett, a KMDSZ Diáknapok keretében az Euphoria Music Hallban tartott versenyben a nyolc zenekar, négy táncprodukció, egy mesemondó és egy humorista, illetve 17 szólóban induló ének-zene produkció közül 11-en jutottak a május 13-i, marosvásárhelyi országos döntőbe.

A több mint négyórás, teltházas rendezvény továbbjutói: a Kalapos Band zenekar, BeatJoc beatbox-produkciója, Melles Endre néptáncos, Györfi József Tamás mesemondó, Szabó Zoltán popénekes, a B. Element freestyle tánca, a Votska zenekar, a Tini Dance Center táncosai, Csobot Adél énekesnő, Surányi Botond énekes és a Funkorporation zenekar.

A nem továbbjutó produkciók közül további egy országos döntős lesz a www.mediabefuto.ro oldalon zajló közönségszavazással, amely csütörtökön éjfélig tart. A közönségszavazásban csak a helyi szakaszokról a zsűri által továbbjuttatott produkciókra leadott szavazatokat veszik figyelembe.

A Médiabefutó gyergyószentmiklósi és kolozsvári regionális szakaszán az RTL Klub népszerű zenei tehetségkutatójának a képviselői is részt vettek, és több versenyben lévő szólóénekest is kiválasztottak a kereskedelmi televízió jelenleg zajló castingjára, így ezeknek a fellépőknek a Médiabefutó után lehetőségük lesz a televíziós tehetségkutatóban való bizonyításra is. Kolozsváron Losoncz Péter és Szebeni Csaba válogattak, míg Gyergyószenmiklóson az RTL Klub megbízásából az MCP iroda képviselője válogatott a produkciók közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!