ERDON Helyi hírek

2012.04.17. 15:08

Újabb küzdősport-sikerek az Aladin Hero Teamnek

Bihar megye - Újabb sikerekkel a tarisznyában tért haza az érmihályfalvi Aladin Hero Team egy magyarországi harcművészeti versenyről: 8 első hely mellett csapatban másodikok lettek.

Bihar megye - Újabb sikerekkel a tarisznyában tért haza az érmihályfalvi Aladin Hero Team egy magyarországi harcművészeti versenyről: 8 első hely mellett csapatban másodikok lettek.

 

Az elmúlt szombaton vett részt az érmihályfalvi Aladin Hero Team kick box klub a Bicskén (Magyarország) megrendezett Nyílt Meghívásos Nemzetközi Harcművészeti Versenyen, melyen összesen 21 csapat 251 versenyzője állt rajthoz. Mint Kovács Zoltán edző elmondta, "nehéz napjuk" volt tanítványainak, hiszen hajnalban keltek útra a verseny helyszínére, és 27 versenyzővel ők voltak a torna legnépesebb delegációja. Kevesen múlt, hogy a legeredményesebbeknek is mondhassák magukat, de erről később. A versenyen light contact, fegyveres és pusztakezes formagyakorlat, önvédelem, chikara kurabe (judó+földharc+kick box) és kempo kumite kategóriákban rendeztek küzdelmeket, az érmihályfalviak csak light contactban versenyeztek. Ennek ellenére sikerült 33 pontot összegyűjteniük, ami a csapatversenyben a második helyhez volt elegendő.

Helyezések

Egyénenként a további helyezések mellett 6 harmadik, 9 második helyet szereztek, míg a dobogó legfelső fokára nyolcan állhattak: Békési Tímea, Gáti Julianna, Kiss-Rimay Hanna, Pestesan Patricia, Gulácsi Norbert, ifj.Kovács Zoltán, Scurt Ioan és Stefan István. A még jobb eredmény elérését bizonyos szervezési és - mondjuk úgy - sportdiplomáciai bakik hátráltatták, amit alátámaszt az edzőnek a szervezők képviselőjétől érkezett utólagos levél, melyben egyebek mellett így fogalmaznak: "Mi is hibáztunk (...), s ezt szeretnénk a jövőben, a tőlünk elvárható módon javítani"... Egyelőre újabb versenyekre nem készülnek, hiszen pénz hiányában nem tudnak részvételben gondolkodni, tudtuk meg Kovács Zoltántól, ám hazai közönség előtt szívesen megmutatnák tudásukat például a Nyíló Akác Napokon, ha arra lehetőséget kapnak. Készül a klub saját honlapja is, melyen keresztül majd bárki megismerkedhet tevékenységükkel, eredményeikkel.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!