ERDON Helyi hírek

2012.04.24. 12:53

Szerdán ismét rektorválasztás

Nagyvárad - Mint ahogy az várható volt, szükséges megszervezni a rektorválasztás szerdai, második fordulóját is a Nagyváradi Egyetemen.

Nagyvárad - Mint ahogy az várható volt, szükséges megszervezni a rektorválasztás szerdai, második fordulóját is a Nagyváradi Egyetemen.A hétfői választás eredményeiről Olimpia Popoviciu szóvivő tájékoztatott. Mint megtudtuk, a részvételi arány 77,91%-os volt, azaz mintegy két százalékkal nagyobb, mint a februrári rektorválasztáson, s minden rendben zajlott. A 887 érvényes szavazat közül Constantin Bungău, a műszaki mérnöki kar volt dékánhelyettese 439 szavazatot kapott, azaz kilenc szavazattal kevesebbet, mint ami elegendő lett volna a megválasztásához már az első forduló során. Ioan Horga, a történelmi kar dékánja 198 voksot kapott, s 109-en szavaztak Alexandru Ilieșre, a földrajhz részleg vezetőjére, 62-en Gheorghe Ionescu szakszervezeti vezetőre, 57-en ioan Felea rektorhelyettesre, 22-en pedig Mircea Chiriac lektorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!