ERDON Helyi hírek

2012.04.11. 15:16

Öt napos lesz idén az Erdélyi Humorfesztivál

„Könczey Elemér karikaturista kiállításával startol április 24-én, kedden a 9. Erdélyi Humorfesztivál, és idén egészen vasárnap estig tartanak a programok. Egy lazább, kötetlenebb, fesztiválosabb rendezvénysorozattal készülünk, ahol mindenki talál magának kedvére való eseményt” - jelentette be Bálint Ferenc humorista, a szervező Szomszédnéni Produkciós Iroda részéről.

„Könczey Elemér karikaturista kiállításával startol április 24-én, kedden a 9. Erdélyi Humorfesztivál, és idén egészen vasárnap estig tartanak a programok. Egy lazább, kötetlenebb, fesztiválosabb rendezvénysorozattal készülünk, ahol mindenki talál magának kedvére való eseményt” - jelentette be Bálint Ferenc humorista, a szervező Szomszédnéni Produkciós Iroda részéről.

Újítás még, hogy idén mi leszünk a fesztivál műsorvezetői Tóth Szabolcs kollégámmal, így a humoristákat nem csak felkonferáljuk, hanem ki is figurázzuk őket. Először történik meg egy fesztiválon, hogy ők lesznek a poénok célpontjai , „akasszuk a hóhért”, persze a közönség szórakoztatására” – fogalmazott Bálint Ferenc.

Mogács Dániel mellett, az idei fesztivál sztármeghívottja Bödöcs Tibor, a Showder Klub és a Dumaszínház humoristája lesz”- jelentette be, Jakab Adorján főszervező az RMDSZ részéről. „ Az RMDSZ fontosnak tartja a fiatal tehetségek felfedezését, valamint ezek promoválását, és mindezek mellett egy minőségi szórakozási lehetőséget biztosít a kolozsvári és a marosvásárhelyi magyaroknak - ezért Bödöcs, Mogács és a Szomszédnéni Kolozsváron és Marosvásárhelyen is fel fognak lépni, április 28., illetve 29-én.”

Bödöcs Tibor Az élet értelme és kertészeti tippek c. önálló estjével érkezik Kolozsvárra. A kollegái által „kis-Hofinak” is hívott humorista, 2010-ben megkapta a Karinthy gyűrűt. A Dumaszínház Showder Klub állandó szereplője. Mogács Dániel, Dr. Mogács karakterének kitalálója, a Magyar Kétfarkú Kutya poén-pártnak a budapesti polgármesterjelöltje volt.

A Humorfesztiválon fellép még Kozma Attila és Lung László  Zsolt paródia-együttese, az Open Stage, akik a Lájkodalom című új albumukat mutatják be Kolozsváron. Az ő nevükhöz fűződik a Székelylend album, amelyikről az „Aranka, szeretlek” című  dalt 6 millióan nézték meg a Youtubon. Nevettetni fog még a székely stand up comedy jeles képviselője Zsók Levente, a szervező  Szomszédnéni, aki 2011-ben megkapta a Magyar Rádió „humor-oszkárját” a Bon Bon díjat, valamint Felméri Péter, és az Humorfesztivál eddigi nyertesei is.

Sor kerül még Tóth Szabolcs és Felméri Péter közös könyvbemutatójára is a Bulgakov kávéházban, a szerzők részleteket olvasnak fel a „Nem semmi” és „A 3 ufó” könyveikből.

„Húszan jelentkeztek a Humorfesztivál 1000 lejes díjazású versenyére - ketten párban, a többiek egyéni produkcióval - ismertette Tóth Szabolcs. A továbbiakban három városban tartunk előválogatásokat, s ezek után döntjük el, hogy kik azok, akik a kolozsvári döntőn versenyezni fognak . Székelyudvarhelyen (április 14., 19 óra, Digital 3 terem), Nagyváradon (április 17., 2o óra, Queens Pub) és Marosvásárhelyen (április 23., 2o óra, Jazz Club) lesznek az előválogatók, és azok jutnak tovább, akik a legjobban megnevettetik a közönséget.

„Az RMDSZ a felajánlott fődíjon túl, ezután is lehetőséget fog biztosítani a fiatal tehetségeknek azáltal, hogy fellépési lehetőséget biztosít számukra, legközelebb például az EU táborban” - tette hozzá Jakab.

Belépőket a rendezvényre, Kolozsváron a Magyar Opera jegypénztáránál, Marosvásárhelyen a Nemzeti Színháznál lehet vásárolni április 13.-tól. A pénteki kolozsvári programokra a napijegy 15 lej, a szombati és vasárnapi gálára 25 lejbe kerül a belépő.

Ugyanakkor indul a fesztivál honlapja is, a www.humorfeszt.ro, de naprakész információkat biztosít a rendezvény facebook oldala is.

Az Erdélyi Humorfesztivál partnere a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, kiemelt támogatója Románia Kulturális Minisztériuma és a Communitas Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!