ERDON Helyi hírek

2012.04.04. 17:17

Médiabefutók jártak Váradon

Nagyvárad - Két táncprodukció, két szólóénekes és egy temesvári zenekar jutott tovább a regionális döntőbe a Médiabefutó 2012 tehetségkutató verseny nagyváradi szakaszából. Tizenkét műsorszám volt.

Nagyvárad - Két táncprodukció, két szólóénekes és egy temesvári zenekar jutott tovább a regionális döntőbe a Médiabefutó 2012 tehetségkutató verseny nagyváradi szakaszából. Tizenkét műsorszám volt.

Kedd este a Queen s Music Pub biztosított helyszínt az RMDSZ és a kolozsvári Transindex hírportál által meghirdetett Médiabefutó 2012 tehetségkutató verseny nagyváradi szakaszának, melyet megtisztelt jelenlétével Cseke Attila szenátor és Szabó József helyi önkormányzati képviselő is. Nem csupán a megyeközpontból, hanem Bihar más településeiről is érkeztek résztvevők (Székelyhíd, Érmihályfalva, Érkörtvélyes), sőt egy temesvári rockbanda is a húrok közé csapott. A tizenkét produkciót a Nagy Tivadar zenész, Lőrincz József koreográfus, Gáll Zoltán zenei programfelelős, Kelemen Attila kiadó, Kocsis Tünde rendező és Bodor László, az RMDSZ Program és Ifjúsági Főosztályának főtitkárhelyettese alkotta zsűri értékelte. A közönség főleg énekszámokat hallhatott (Még 5 perc zenekar, Técsi Boglárka, Varkucs Róbert, Retek Orsolya, Hegedűs Alíz, Csoma Csilla, Kállai Krisztina), de tánccsoportok is felléptek (T.D.C. Club, Best of Dance és Tini Dance Center), illetve egy báros jelenet (Balaton Norbert) és egy blues improvizációs műsorszám (Dombi Dávid) is volt.

Öt továbbjutó

A sorozat rendezői egyébként először próbálkoztak azzal, hogy klubkörülmények közt szervezzék meg a vetélkedőt, és az eredmény sikeresnek bizonyult, hiszen az emeleti terem megtelt nézőkkel, hozzátartozókkal és ismerősökkel, és a közvetlen környezet hatása nem csupán a publikum reakcióin, hanem a tizenkét produkción is érződött, melyeknek zöme az ítészek véleménye szerint sokat javult az aznap déli főpróbához képest.

A zsűri szavazatainak köszönhetően végül két tánccsoport, két szólóénekes és egy temesvári rockzenekar jutott tovább a május 6-i kolozsvári regionális döntőbe, név szerint a temesvári Még 5 perc formáció, a székelyhídi T.D.C. Club és az érmelléki Best of Dance fiatal táncosai, valamint a váradi Kállai Krisztina és Hegedűs Alíz.

A hét nem továbbjutó jelentkező egyike a mediabefuto.ro honlapon április 4-én indult közönségszavazás nyerteseként azonban szintén bejuthat a regionális fináléba. A verseny - melynek egyik médiatámogatója az Erdély Online - következő állomása Szatmárnémeti.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!