ERDON Helyi hírek

2012.04.10. 15:10

Médiabefutó 2012: színvonalas produkciók a helyi szakaszokon

A Médiabefutó 2012 szervezői kedden, április 4-én Sepsiszentgyörgyön megtartott sajtótájékoztatójukon ismertették az országos tehetségkutató eddigi tapasztalatait, valamint a soron következő szakaszok programját.

A Médiabefutó 2012 szervezői kedden, április 4-én Sepsiszentgyörgyön megtartott sajtótájékoztatójukon ismertették az országos tehetségkutató eddigi tapasztalatait, valamint a soron következő szakaszok programját.A beszélgetés kezdetén házigazdaként Tischler Ferenc, az RMDSZ háromszéki ügyvezető elnöke üdvözölte a tehetségkutató április 14-én, szombaton a sepsiszentgyörgyi Városi Művelődési Házban megszervezésre kerülő helyi szakaszát, mely véleménye szerint egy kiváló alkalom arra, hogy a háromszéki fiatal tehetségek bemutatkozzanak, ismertséget szerezzenek és bizonyítsanak az itthoni közönség előtt.

Bodor László, az RMDSZ ifjúságért és programokért felelős főtitkár-helyettese az eddig lejárt helyi szakaszokra reflektálva kiemelte: „A Transindex, mint ötletgazda és az RMDSZ közös szervezésében zajló Médiabefutó helyi szakaszaira idáig több mint 100 produkció nevezett be, melyek, összehasonlítva az előző évekkel egy kiforrottabb, színvonalasabb tehetség-palettát vonultatnak az erdélyi színpadokra.”

A zene, tánc, valamint színpadi jelenet kategóriákban fellépők közül a zsűri, olykor nagyon nehéz döntések mentén, 25 produkciót engedett tovább a marosvásárhelyi, a nagyváradi, a szatmári és kolozsvári szakaszokról, amelyek a közönség szavazatainak köszönhetően még 4 fellépővel egészülnek ki a május 6-i, kolozsvári regionális döntőre. „A Romániai Magyar Demokrata Szövetség rendezvényei által, mint a Médiabefutó vagy akár a jelenleg az előválogatásoknál tartó Humorfesztivál, keretet biztosít arra, hogy a különböző színpadi-művészeti ágazatokban az erdélyi fiatalok érvényesülhessenek, közönség előtt is bizonyítsák tehetségüket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy folyamatosan gazdagodik az erdélyi színtér, fejlődnek az előadóművészek, ennek köszönhetően a továbbiakban is egy nagyon erős mezőnyre számítunk” – hangsúlyozta a főtitkár-helyettes.

A Médiabefutó további helyi szakaszaira Sepsiszentgyörgy után Székelyudvarhelyen április 20-án, Csíkszeredában 21-én, illetve Gyergyószentmiklóson 22-én kerül sor. A helyi szakaszokat a székelyföldi regionális döntő követi május 4-én, Székelyudvarhelyen.

A színpadi művészetekkel párhuzamosan a DJ remix verseny is zajlik, melyhez az érdeklődők a www.mediabefuto.ro honlapról tölthetik le a Role és a Katapult együttes egy-egy dalának sávjait. Ugyanitt további részletes információk olvashatóak a Médiabefutó hivatalos díjairól, a zsűri tagjairól, a jelentkezésről, valamint az eddigi produkciók is megtekinthetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!