ERDON Helyi hírek

2012.04.26. 17:20

Fábián Juli és Zoohacker a Moszkvában

2012.04.28-án, szombat este 9 órától az Eurovíziós Dalfesztivál idei döntőseit látja vendégül a Moszkva Kávézó.

2012.04.28-án, szombat este 9 órától az Eurovíziós Dalfesztivál idei döntőseit látja vendégül a Moszkva Kávézó.

 

Az elektroakusztikus formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező, mégis közös hangot találó zenész: Fábián Juli és Palásti Kovács Zoltán, alias Zoohacker. A két zenész világának összefonódása egy olyan hatékony szerzőpárost hívott életre, mely azonnal egyedi hangvételű saját szerzeményeket komponált. A számok különlegességét az adja, hogy egyrészt a régi zenei stílusok mellett szinte az összes modern irányzat teret kap, másrészt a régebbi műfajok újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által, s mindennek eredménye igazi minőségi popzene.

Fábián Juli a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú, és zenei világgal rendelkező fiatal énekesnője, dalszerzője és szövegírója. A fekete torkú díva eredetileg jazzénekesnőnek tanult, de ezzel párhuzamosan számos műfajban kipróbálta már magát. Vendégművész volt az Erik Sumo Band, Jazzjet, Just In Time együttesekben. Saját jazz zenekarának, a Fábián Juli Jazz Riff-nek lemezét 2011-ben Fonogram díjra jelölték „Az Év Hazai Jazz Albuma” kategóriában, emellett duójával (Fábián Juli & Sárik Peter Duó) is országszerte teltházas koncerteket ad. Első komoly találkozása a mai modern műfajokkal a Barabás Lőrinc Eklektric-kel történt – ami hihetetlen gyorsasággal vált az ország egyik legismertebb elektronikus bandájává, s melynek köszönhetően Juli országos ismertségre tett szert.

Palásti Kovács Zoltán, alias Zoohacker az ország egyik legeredetibb és legkreatívabb dj- producer - zeneszerzője, és egy évtizede az elektronikus zene megszállottja. A billentyű mellett számos olyan különleges hangszeren is játszik, mint pl. a doromb, a tilinkó, vagy a futujara. Első lemezének számai rengeteg nívós külföldi válogatásalbumra rákerültek, köztük Claude Challe vagy a méltán elismert Buddha Bar sorozat kiadványaira is. Mindemellett Zoohacker több remixet is készített olyan neves előadóknak, mint pl. a Balkán Fanatik, a Budapest Bar, vagy a Barabás Lőrinc Eklektric.

A szombat esti koncertre, amely a zenészpáros erdélyi bemutatkozásának is tekinthető, 10 lejbe kerül egy belépő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!