ERDON Helyi hírek

2012.04.18. 15:46

Előválogatós humorest volt

Nagyvárad- Kedden stand up comedy estet tartottak a váradi Queen s Music Pubban. Fellépett a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Zsók Levente, s a 9. Erdélyi Humorfesztivál helyi előválogatójára is sor került.

Nagyvárad- Kedden stand up comedy estet tartottak a váradi Queen s Music Pubban. Fellépett a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Zsók Levente, s a 9. Erdélyi Humorfesztivál helyi előválogatójára is sor került.

 

Kedd este a humoré volt a főszerep a nagyváradi Queen s Music Pubban: amellett, hogy felléptek a budapesti Showder Klub humoristái - az egyébként erdélyi származású Bálint Ferenc „BéFé”, Tóth Szabolcs „Téesz” (vagyis a kolozsvári Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai) és Zsók Levente  -, a 9. Erdélyi Humorfesztivál helyi előválogatójára is lezajlott. Hét versenyző (Kun Zsolt, Szabó Nándor, Baki Dávid, Sebesi István, Mihály Gergő, Kocsis Dávid és Nagy Péter), azaz három váradi, két szatmári, egy kolozsvári és egy zilahi illetőségű fiatalember gondolta azt magáról korábbi tapasztalataira hagyatkozva: ama képesség birtokában van, hogy nem csupán szűk baráti körét, hanem ismeretleneket is meg tud nevetni. Jelentkeztek „régi motorosok” is, akik például tavaly is a jelentkezők közt voltak, vagy egyéb alkalmakkor színpadra léptek már, és újoncok poénjain is nevethettek az egybegyűltek. Ahogyan ez ilyenkor általában lenni szokott, egyaránt szem- és fültanúi lehettünk biztató próbálkozásoknak is, olyan produkcióknak, melyek arra utaltak, hogy a poéngyárosok előtt igéretes jövő előtt áll ezen műfajban amennyiben tovább fejlődnek, de ugyanakkor egy-két olyan kevésbé sikerült jelenet is volt, melyeket kár lenne erőltetni. A történetek, geggek ihlető forrásai a stand up comedyre jellemző módon korábban megtörtént események, személyes és családi vonatkozású kisebb sztorik voltak.

Keretbe foglalva

A több mint két és fél órás műsor egyébként úgy volt felépítve, hogy a profi humoristák fellépései foglalták keretbe a zöldfülűek szárnybontogatásait, így a jókedv, nevetés a legvégéig garantált volt, sőt véleményünk szerint az okostelefonos záróakkord mozgatta meg a leginkább a rekeszizmokat. Fókuszba kerültek egyebek mellett a párkapcsolatok, a vidéki élet „szépségei”, az állásinterjúk, a román nyelvtudás hiánya és az utazással járó nehézségek is. A kifigurázás elől az ilyen típusú események gyakori alanyai, a rendőrök sem menekülhettek, a leggyakrabban elhangzott szó pedig talán a szivatás volt. Mindez az interaktivitás jegyében zajlott, a „szomszédnénik” és Zsók Levente azonnal reagáltak hallgatóságuk minden rezdülésére és leütötték a magasra dobott labdákat, sőt, egy adott pillanatba BéFé és Téesz egy lányt, Boglárkát is a színpadra invitáltak, hogy szerves része legyen az adott jelenetnek. Eredményhirdetésről sajnos nem tudunk beszámolni, ugyanis erre majd akkor kerül sor, miután a többi előválogatón is túl lesznek a szervezők.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!