ERDON Helyi hírek

2012.04.25. 09:48

Elégedettek a helyszínnel

Nagyvárad-Kedden Váradon járt a magyarországi Honvédelmi Minisztérium Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztályának küldöttsége, hogy megtekintse a világháborús emlékmű leendő helyszínét.

Nagyvárad-Kedden Váradon járt a magyarországi Honvédelmi Minisztérium Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztályának küldöttsége, hogy megtekintse a világháborús emlékmű leendő helyszínét.

 

Kedden Nagyváradon járt a magyarországi Honvédelmi Minisztérium Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztályának küldöttsége- dr. Töll László alezredes, valamint Horváth Lajos és Illésfalvi Péter szakreferensek-, hogy megtekintse a Rulikowski temetőben a két világháborúban elesett magyar hősök leendő emlékművének helyszínét a Zboray-kápolna mellett, a neológ zsidó temető bejáratával szemben. A delegációt Sárközi Zoltán és Delorean Gyula RMDSZ-es önkormányzati képviselők, a Pro Liberta Partium Egyesület vezetői fogadták, a sírkertben pedig Pásztai Ottó Zsolt gondnok is csatlakozott a társasághoz.

„A magyar küldöttség azért jött a helyszínre, hogy megtekintse az építendő emlékmű helyszínét. Tökéletesnek találtuk, tehát helyénvalónak, és nagyon örülünk annak, hogy itt egy világháborús emlékmű épül majd. A szervezésben a váradi partnereink az illetékesek, nekünk az volt elsősorban a feladatunk, hogy magát a helyszínt megtekintsünk. Ez is jól mutatja a román és a magyar szerveknek a tökéletes együttműködését. Természetesen mi érzelmi és hivatali okokból is jelen leszünk az avatóünnepségen. Azt még nem tudjuk megmondani, hogy állami szinten ki fogja képviselmi Magyarországot, de mindenképpen igyekszünk, hogy a megfelelő szintű küldöttség jelen legyen, és méltó legyen az ünnepség”, nyilatkozta az Erdély Online-nak dr. Töll László alezredes.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!