ERDON Helyi hírek

2012.04.11. 12:40

A poggyászokon múlik a pályázat

A poggyászkezelésre vonatkozó részeket is meg kellett változtatni a nagyváradi repülőtér működési szabályzatában ahhoz, hogy a reptérfejlesztési pályázat elnyerhesse az uniós finanszírozást.

A poggyászkezelésre vonatkozó részeket is meg kellett változtatni a nagyváradi repülőtér működési szabályzatában ahhoz, hogy a reptérfejlesztési pályázat elnyerhesse az uniós finanszírozást.

Hosszas vita után szavazta meg szerdán a Bihar Megyei Tanács közgyűlése a nagyváradi repülőtér szerkezeti felépítésének módosítását, mely többek között kimondja, hogy a reptéri alkalmazottak számát 17,4 százaléknyival 69-ről 57-re csökkentik, míg a vezető beosztású állások 13-ról tízre csökkennek. Ahhoz azonban, hogy a nagyváradi reptér elnyerhesse az Európai Uniótól a reptér fejlesztésére igényelt anyagi támogatást, a reptér szerkezeti felépítéséből ki kellett iktatni a saját poggyászkezelő szolgálatot, ugyanis ezt a szolgáltatást az Unió elvárása szerint liberalizálni kell. Dumitru Voloseniuc, a megyei tanács liberális alelnöke azt javasolta, hogy az új szerkezeti felépítés július 1-től, az önkormányzati választások után felálló új megyei közgyűlés hivatalba lépése után legyen érvényes, míg Szabó Ödön RMDSZ-es megyei tanácsos azt mondta, hogy ellenkezőleg, csak július 1-ig legyen érvényes. Gheorghe Pasc, a reptér parancsnoka jelezte, hogy a Voloseniuc által javasolt megoldás veszélyezteti a pályázat sikerét, hiszen a pályázati kiírásban egyértelműen leszögezik azt, hogy az elvárásoknak megfelelő szerkezeti felépítése kell legyen a reptérnek ahhoz, hogy pályázata nyerhessen. Hozzátette, hogy a reptér intézményére vonatkozó döntések a megyei tanács jogkörébe tartoznak, tehát az új megyei tanács felállása után is bármikor meg lehet majd változtatni a szerkezeti felépítést. Végezetül az előterjesztést eredeti formájában szavazták meg a tanácsosok, így Gheorghe Pasc holnap már az összes szükséges dokumentációval a birtokában tárgyalhat a reptérfejlesztésről a bukaresti szállításügyi minisztériumban.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!