ERDON Helyi hírek

2012.03.28. 16:20

Még két szakasz maradt

Befejeződött az előkészítő osztályokba való beíratás második szakasza; az adatokról Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő helyettes tájékoztatott szerdán.

Befejeződött az előkészítő osztályokba való beíratás második szakasza; az adatokról Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő helyettes tájékoztatott szerdán.

 

 

Mint elmondta, az első szakasz során 2939 gyereket, a második forduló során pedig 418 gyereket írattak be Bihar megyében az előkészítő osztályokba. Ezen belül 2187, illetve 341 a román tagozatra beiratottak száma; magyar tagozatra az első szakasz során 702, a második szakasz során pedig 73 gyereket írattak be. A német tagozatnál ez a szám 17, illetve 4; a roma tannyelvű előkészítő osztályokba 21 gyereket írattak be, mindahányat az első szakasz során, a szlovák tannyelvű osztályokba pedig 12 gyereket, szintén mindahányat az első szakaszban.

 

Fogadják a gyerekeket

 

Ami pedig az ősztől induló első osztályokat illeti: az első fordulóban 4831 gyereket írattak be, a második során pedig 866-ot. A román tagozatra beíratottak száma 3693, illvetve 753, magyar tagozatú első osztályba pedig 1088, illetve 103 gyereket írattak be. A német tagozatra vonatkozó adatok 41, valamint 3, a szlovák nyelvű tagozatra pedig 19 és 7.

Két további forduló van még hátra, tudtuk meg. A harmadik április 23 és 25 között lesz, s ennek során azokat a gyerekeket, akiket nem írattak fel az eddigiek során, beírathatják a körzetük szerinti tanintézetbe. Ennek az iskolának kötelező módon fogadnia kell őket, ha kell, új osztályok létesítése, s új pedagógusok alkalmazása árán is, mondta a főtanfelügyelő helyettes. Egy negyedik szakasz is van, ez május másodikán kezdődik.

Az eddigiek során a nagyváradi Dacia nyolcosztályos iskola bizonyult a legnépszerűbbnek, viszont azt, hogy hol lehetnek majd gondok az esetleges kis létszámú beíratkozottak miatt, még korai felbecsülni, mondta Kéry Hajnal. Az adatok szerint mindenesetre 12 ezer körüli azoknak a gyerekeknek a száma Bihar megyében, akik ősztől kellene elkezdjék az előkészítő, illetve az első osztályt, s egyelőre összesen mintegy kilencezren lettek beíratva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!