ERDON Helyi hírek

2012.03.19. 13:22

A kései evésről

Lefekvés előtt nem ajánlott enni, mivel ezzel plusz kalóriamennyiséget viszünk szervezetünkbe, melyet nem fogunk elégetni az alvás alatt, emellett az emésztés negatívan befolyásolhatja a pihenésünket.

Lefekvés előtt nem ajánlott enni, mivel ezzel plusz kalóriamennyiséget viszünk szervezetünkbe, melyet nem fogunk elégetni az alvás alatt, emellett az emésztés negatívan befolyásolhatja a pihenésünket. De ha mégis muszáj ennünk, a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) közleménye szerint a következőktől óvakodjunk: a zsíros ételektől, melyek megterhelik gyomrunkat; a magas cukor-, illetve szénhidrát tartalmú ételektől (egy kevés desszertnek viszont jótékony hatása lehet); óvakodjunk nagymennyiségű hús fogyasztásától, különösen vörös húst ne együnk lefekvés előtt; pikáns ételeket szintén kerüljük, mivel egyrészt gyomorproblémákat okozhatnak, másrészt ezeknek stimuláló hatása is van, s ezáltal gátolhatják az elalvást; bármit is eszünk, lehetőleg a 200 kalóriát ne érje el. Leginkább a zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek (tej, joghurt, kefír) ajánlottak ilyenkor. Az alkoholtól szintén óvakodjunk, mivel izgatólag hat a központi idegrendszerre és szintén álmatlanságot okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!