ERDON Helyi hírek

2012.02.06. 15:55

Telnek a helyek a szállón

Ezen a héten is minden nap osztanak meleg ételt és teát a váradi hajléktalanoknak az Ecclesia Mater Alapítvány, valamint a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala képvsielői, tudtuk meg Ferencz Istvántól, az alapítvány, valamint a hajléktalanszálló vezetőjétől.

Ezen a héten is minden nap osztanak meleg ételt és teát a váradi hajléktalanoknak az Ecclesia Mater Alapítvány, valamint a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala képvsielői, tudtuk meg Ferencz Istvántól, az alapítvány, valamint a hajléktalanszálló vezetőjétől. Egyes napokon a közösségi rendőrség is elkíséri őket, sőt, van, hogy a rendőrség autójával kutatják fel a hajléktalanokat. Péntek óta a Gutenberg utcai hajléktalanszállón működnek a lakókonténerek is, ezekbe pár nap leforgása alatt sürgősségi eljárással 23 személyt szállásoltak el. Van, akit a rendőrség, van, akit a mentők szállítottak be, s egy részük nem váradi, úgyhogy őket napokon belül továbbküldik eredeti lakhelyükre. Vasárnapról hétfőre virradóra egy hétéves gyerek és egy asszony került hozzájuk. Úgy tűnik, a gyermek anyja „lelépett”, miután gyerekét rábízta erre az asszonyra, s a gyermekvédelem tegnap vette át a hétéves gyereket. A lakókonténerekben még van tíz helyük sürgős esetekre. Azt is megtudtuk: egy magyarországi református missziótól 550 darab vastag kabátot kaptak, ezeket péntek óta osztják a hajléktalanoknak, s a temesvári, valamint az aradi hajléktalanszállónak is juttatnak belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!