ERDON Helyi hírek

2012.02.07. 15:32

Tanárok az emberkereskedelem ellen

Az emberkereskedelem megelőzése a középiskolai oktatásban címmel tartanak kétnapos képzést tanároknak a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban.

Az emberkereskedelem megelőzése a középiskolai oktatásban címmel tartanak kétnapos képzést tanároknak a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban.

 

 

A február 7–8. között megrendezendő képzést a Lámpás Alapítvány az Emberkereskedelem Ellen Küzdő Országos Ügynökség váradi regionális központjával együttműködve szervezte meg, az Egy tájékozott ember, védett ember projekt keretében. A képzés célja, hogy az oktatásban dolgozó szakemberek ismereteit bővítsék a potenciális áldozatok felismerésének területén, valamint, hogy szemináriumok és információs figyelemfelkeltő kampányok szervezésével hatékonyan lépjenek fel az emberkereskedelem megelőzésében.

Vura Ottilia az esemény főszervezője, kifejtette: a fiatalok könnyen esnek áldozatul az emberkereskedelemnek, a könnyű és jól fizető külföldi munkák reményében. Mivel a tanároknak nagy szerepe van a diákok nevelésében, fontos, hogy felismerjék az ilyen helyzeteket. A képzésen részt vett Ungur Gheorghe rendőrparancsnok, az Embercsempészet elleni Országos Ügynökség képviselője és Ioana Indrieş, a Bihar Megyei Rendőrség munkatársa is, akik az emberkereskedelmet és annak formáit mutatták be. A képzésre különböző váradi iskolákból érkeztek tanárok és iskolapszichológusok. A kétnapos képzés során a következő témákat érintették: az emberkereskedelem meghatározása, hogyan működnek a bűnszervezetek, hogyan ismerhetők fel a potenciális áldozatok, a különböző intézmények szerepe az emberkereskedelem elleni küzdelemben stb. A képzésen a résztvevők olyan hasznos információkkal gazdagodnak, amelyekkel hatékonyan léphetnek fel az emberkereskedelem megelőzésében az iskolák szintjén.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!