ERDON Helyi hírek

2012.02.26. 14:24

Mesefigurák szórakoztattak

<span style="color: #000000;">Gyerekzsivajjal volt teli a váradi Ady Endre líceum díszterme szombat délelőtt: tündérek, varázslók, ismert rajzfilmfigurák vették körül azokat a gyerekeket, akik eljöttek a váradi Zabhegyezők által szervezett játékos foglalkozásra.

Gyerekzsivajjal volt teli a váradi Ady Endre líceum díszterme szombat délelőtt: tündérek, varázslók, ismert rajzfilmfigurák vették körül azokat a gyerekeket, akik eljöttek a váradi Zabhegyezők által szervezett játékos foglalkozásra. A rendezvény elején egy mese elevenedett meg a színpadon: a tündértanonc rosszul alkalmazott egy varázsigét, s néhány rajzfilmfigura elaludt. Ahhoz, hogy ismét felébredjenek, a gyerekek közreműködésére volt szükség: minél több cseppett kellett gyűjtsenek, hogy elegendő varázselixír gyűljön össze az álomba szenderült mesehősök felébresztésére. Cseppeket pedig akkor kaptak, ha megállták a helyüket a különböző ügyességi próbákon. És elkezdődött a mulatság: különféle humoros próba során lehetett cseppeket gyűjteni. Volt, olyan próba, melynek során plédbe csavarva kellett kúszni, vagy olyan, amelyen műanyagpoharakból kellett piramist építeni és még sok minden egyéb. Gyűltek a „cseppek”, látszott, hogy rövidesen lesz elég varázselixír… a gyerekek maguk határozhatták el, hogy milyen próbán akarnak részt venni, s aki akart, dönthetett a kézműves foglalkzások mellett is.

Amint Fekete Csilla főszervezőtől megtudtuk, mintegy két hónapja kezdte el a Disneyland elnevezésű rendezvény megszervezését a körülbelül harminc váradi Zabhegyező, akik legnagyobb része az Ady Endre líceum középiskolás tanulója : plakátokat festettek, kidolgozták a történetet, a játékokat…s tették mindezt önkéntesen, csak a közös foglalkozások, na meg a gyerekek öröméért. „Csak azért csináljuk, mert szeretjük csinálni, jó érzés gyerekekkel foglalkozni” - mondta Fekete Csilla.

 

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!