ERDON Helyi hírek

2012.02.13. 10:30

Közösen segítenek

A Szatmárnémeti Művészeti Iskola és a Lions Club Somes immár második alkalommal hirdetett versenyt az iskola képzőművészeti szakkörébe járó fiatalok számára.

A Szatmárnémeti Művészeti Iskola és a Lions Club Somes immár második alkalommal hirdetett versenyt az iskola képzőművészeti szakkörébe járó fiatalok számára. A verseny keretében a diákok különböző alkotásokat készítettek, melyeket a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke, Gergely Csaba, és alelnöke, Tilinger István, valamint a Lions Club tagjai értékeltek. A zsűri által legjobbaknak ítélt munkákat a Lions Club által hamarosan megtartandó éves jótékonysági bálon árverezik majd el, a befolyt összeget pedig rászoruló cukorbeteg gyermekeknek ajánlják.

A legjobb alkotókat péntek este díjazta a Lions Club. Az ünnepségen többek között beszédet mondott Mircea Deac, a Művészeti Iskola igazgatója, Adrian Ștef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, Tolmács József, a Lions Club elnöke, valamint Gergely Csaba.

Tolmács József beszédében elmondta, a művészeti iskola diákjai is hozzájárulnak ahhoz, hogy a klub segíthessen a rászoruló gyermekeknek. Gergely Csaba pedig azt hangsúlyozta, hogy az egyesület egyik fő célja, hogy támogassák a fiatal művészeket, és reméli, az iskola növendékei közül többen is csatlakoznak majd az egyesülethez miután betöltötték 14. életévüket.

 

Eredmények

 

Festészet kategória: I. — Teodora Adrisan, II. — Cristian Bolba, III. — Vasile Marin és Diana Blidar. Grafika kategória: I. — Denisa Costin, II. — Victor Pop, III. — Mircea Salajan-Kinczel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!