ERDON Helyi hírek

2012.02.01. 11:03

Kihallgatták a gyanúsítottakat

Több elhalasztott tárgyalást követően tegnap a szatmárnémeti törvényszéken sor került Ulici Ioan, a Szatmár Megyei Adó– és Pénzügyi Igazgatóság (DGFPSM) egykori aligazgatója, Popa Mariana volt főtanfelügyelő és Ştrango Vasile avasfelsőfalui vállalkozó meghallgatására.

Több elhalasztott tárgyalást követően tegnap a szatmárnémeti törvényszéken sor került Ulici Ioan, a Szatmár Megyei Adó– és Pénzügyi Igazgatóság (DGFPSM) egykori aligazgatója, Popa Mariana volt főtanfelügyelő és Ştrango Vasile avasfelsőfalui vállalkozó meghallgatására. A három személy ellen a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) nagyváradi ügyészei kezdeményeztek bűnvádi eljárást, akiket hatalommal való visszaéléssel és a kormánypárt (PDL) Szatmár megyei szervezete számlájára folyó pénzalap gyűjtésével vádolnak. A tegnapi tárgyaláson Ulici és Popa ügyvédei arra kérték a bíróságot, hogy a vádiratot fogalmazzák át, mivel az megítélésük szerint az említett ügytől eltérő információkat is tartalmaz, melyek negatívan befolyásolhatják a törvényhozó testületet. A tárgyalás elején Mihai Ciorcaş bíró felhívta a gyanúsítottak figyelmét arra, hogy a bíróknak fenntartott ajtót ők nem használhatják.

 

Újabb bűncselekmények?

Dan Şuta, Popa ügyvédje és Iuliana Aldea, Ulici ügyvédje azt kérték, a Marius Iancu DNA ügyész által összeállított vádiratban szereplő vádakat és dokumentumokat válasszák külön, mert nem mindegyik releváns az említett vádiratban. Marius Iancu elmondta, hogy a különválasztási iratokról általában nem értesítik a törvényszéket, azonban Popa és Ulici esetében ezt be kell mutassák, mivel az ellenük indított bűnvádi eljárás nyomozati szakasza nem zárult le, hiszen felmerült a gyanú, hogy egyéb bűncselekménynek is részesei voltak. Mihai Ciorcaş bíró azt mondta, hogy a két ügyvéd által beadott indítványról február 7-én döntenek. Meg nem erősített információk szerint a DNA szatmárnémeti székhelyén nemrégiben kihallgatták Valentin Brebant, a Szatmár megyei PDL egyik legbefolyásosabb tagját is, de más, PDL közeli személy is gyanúba keveredett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!