ERDON Helyi hírek

2012.02.20. 09:35

Farsang Döme Szamoskóródon

Szombat este Szamoskóródon is eltemették a telet. A helyi kultúrotthonban a község tizenkilenc fiatalja vett részt a jelmezversenyen, majd a helyi fiatalok farsangtemető műsora szórakoztatta a résztvevőket.

Szombat este Szamoskóródon is eltemették a telet. A helyi kultúrotthonban a község tizenkilenc fiatalja vett részt a jelmezversenyen, majd a helyi fiatalok farsangtemető műsora szórakoztatta a résztvevőket.

 

Igazi farsangtemetésre készült a helyi kultúrotthonban a Szamoskóródi Református Egyházközség. A község valamennyi településéről érkező vendégeket hangulatos zene, megterített asztal, étel és ital várta. Az idei farsangi jelmezversenyre a községből tizenkilenc fiatal jelentkezett, akik ötletes jelmezekben jelentek meg a zsűri — Domokos Sándor polgármester, valamint Sipos László szamoskrassói és Balla Gábor nagykolcsi lelkipásztorok — előtt. Erdei Árva Isván szamoskóródi lelkipásztor konferálásával igazi show-műsorrá alakult a jelmezverseny, a maskarába bújt gyerekek izgatottan várták az eredményhirdetést. A zsűri hosszas egyeztetés után több különdíjat és három fődíjat ítélt oda. Fődíjak: 1. hely: Vajda Edina (udvari bolond), 2. díj: Varga Ivett (A kardok királynője), 3. díj: Sáfrány Dávid (cigány asszony).

 

Farsangtemetés

 

Ezt követően elkezdődött a szamoskóródi fiatalok télbúcsúztató műsora. Sebestyén Viktória Regina és Zilahi Zenkő ismertették a farsang történetét és a farsangi szokásokat a legrégebbi időktől napjainkig, felidézték a télbúcsúztató szokásokat, majd Farsang Döme temetési szertartása következett, akit a kultúrotthon udvarán elégettek. Az előadásban részt vett: Bede Tamás, Kovács Patrik, Varga Roland, Kovács Beáta, Zsigrai Boglárka, Nagy Bernadett, Blága Alexandra, Vajda Edina és Mali Edina. A farsangi temetés után következett a farsangi tor, amikor a vendégek asztalhoz ültek, elfogyasztották a farsangi ételeket és italokat, majd a táncé és a szórakozásé lett a főszerep. Közben kisorsolták a tombolanyereményeket. Olyan sok tombolatárgy várt kisorsolásra, hogy aligha volt olyan tombolavásárló, aki ne nyert volna valamit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!