ERDON Helyi hírek

2012.02.14. 09:09

Electrolux: sok pontban megegyeztek

Folytatják a sztrájkot az Electrolux Rt. alkalmazottai, mert még maradt néhány pont a munkaszerződésben amiben nem sikerült megegyezniük.

Folytatják a sztrájkot az Electrolux Rt. alkalmazottai, mert még maradt néhány pont a munkaszerződésben amiben nem sikerült megegyezniük.

 

Három hete tart az általános munkabeszüntetés a szatmárnémeti Electrolux vállalatnál. Azt követően, hogy a múlt héten három napra bezárták a gyár kapuit, tegnap már beengedték az alkalmazottakat, akik reggel 7 és 9 óra között tartózkodhattak az üzemben. A vezetőség bemutatta számukra legújabb ajánlatait, de a munkások nem fogadták el azokat, és a sztrájk folytatása mellett döntöttek, még legalább egy napig. A vezetőséggel folytatott tárgyalás során a szakszervezeti vezetők szintén új javaslatokkal álltak elő. A vezetőség ígéretet tett arra, hogy áttanulmányozza azokat és mihamarabb választ ad. Még tart a Területi Munkaügyi Felügyelőség vizsgálata arra vonatkozóan, hogy az üzem három napra történő bezárása jogos volt-e vagy sem.

A vezetőség ajánlatai

Az Electrolux vezetősége közleményében kifejti, a 2012-es kollektív munkaszerződés legtöbb pontjában már megegyeztek a szakszervezettel. Fizetésemelést ígértek a 2012-es évre, és kollektív elbocsátások estén magasabb végkielégítést ajánlanak, mint amit a munkatörvénykönyv előír. Az alkalmazottak továbbra is ebédjegyekben fognak részesülni, és a vállalathoz való hűségért adandó jutalékban, amely a havi fizetésük 25 százalékát is elérheti.

 

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!