ERDON Helyi hírek

2012.02.03. 10:16

Egy lépéssel közelebb

Szatmárnémetiben az egykori Popular mozi épülete körüli felhajtás úgy tűnik a végéhez ér, hiszen tegnap a döntéshozók jóváhagyták az épület bérleti szerződéséről szóló napirendi pontot.

Szatmárnémetiben az egykori Popular mozi épülete körüli felhajtás úgy tűnik a végéhez ér, hiszen tegnap a döntéshozók jóváhagyták az épület bérleti szerződéséről szóló napirendi pontot. A helyi tanács költségvetési bizottságának tagjai, az épület tulajdonosai és a megyeközpont vezetősége szerdán összeült, hogy egy mindenki által elfogadható megállapodást dolgozzanak ki, így sikerült a tanácsi határozatot is kieszközölni. A szerződés értelmében az önkormányzat 13 éves időszakra veszi bérbe az épületet, a bérleti díj pedig havi 2000 euró+áfa. Ardelean Claudiu, a jogi bizottság tagja kérte, hogy a szerződésbe foglalják bele, hogy az épület elővásárlási joga a helyi önkormányzatot illeti. A szerződés arra is kitér, hogy amennyiben a város meg akarja majd vásárolni az épületet, a felújításra fordított költséget levonják a vételárból.

Hogyan tovább?

A bérleti szerződés tanácsosok által kidolgozott verzióját azonban a tulajdonosoknak is alá kell írniuk, ellenkező esetben semmi esély nem marad arra, hogy a kedden leadott határon átívelő pályázatot megnyerje az önkormányzat. Az EU-s pályázat lényege, hogy egymillió eurós támogatásban részesülne a megyeközpont, hogy a Popular mozi épületét felújítsák és egy gazdasági központot hozzanak ott létre. Ilyés Gyula, a megyeközpont polgármestere ismét kihangsúlyozta, az EU-s pályázat az egyetlen lehetséges mód arra, hogy a közeljövőben az épületet fel tudják újítani, hiszen sem az önkormányzatnak, sem magánbefektetőnek nincs anyagi háttere egy műemléképület modernizálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!