ERDON Helyi hírek

2012.01.31. 15:39

Vitézi Rend Csillagvároson

Nagyvárad-Kedden az RMDSZ székházában évértékelő sajtótájékoztatót tartott Kalmár Erzsébet és Bokor László, a csillagvárosi szervezet elnöke, illetve alelnöke.

Nagyvárad-Kedden az RMDSZ székházában évértékelő sajtótájékoztatót tartott Kalmár Erzsébet és Bokor László, a csillagvárosi szervezet elnöke, illetve alelnöke.

 

 

Kalmár Erzsébet elnökasszony többek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy az RMDSZ váradi körzeteivel közösen Csillagváros is csatlakozott minden olyan hagyományossá vált kezdeményezéshez, mely kultúránk öregbítését és nemzetünk hitvallását hívatott szolgálni. Ugyanakkor büszkék egyéni ötleteikre is, melyekkel igyekeznek színfoltokat varázsolni tagjaik életébe. Íme néhány programjuk: nőnapi ünnepség szervezése, kokárdakészítéssel való ráhangolódás március 15-re, majd koszorúzás és a fáklyás menetben való részvétel. Nem maradhattak ki a vársáncbeli majálisból sem (Szél Sándor választmányi tag bonyolította le a sakkversenyt), júniusban pedig a gyermekeké volt a főszerep. Anyák napján „Ismerkedés a választmányi tagok családjával” címmel szerveztek jó hangulatú összejövetelt. Októberben az aradi vértanúkra emlékeztek, decemberben közösen várták a Mikulást. A szeretet ünnepe alkalmából ugyanakkor ruhagyűjtési akciót hirdettek a rászoruló családok javára. Fontosnak tartották a fiatal tehetségek támogatását is, ezért ifjú fotóművészek számára biztosítottak helyszínt a bemutatkozáshoz.

 

Összetartás

 

Bokor László alelnök azt emelte ki, hogy rendhagyó indítványként Történelmi Vitézi Rend működik Csillagvároson, melynek ő a székkapitánya. A tagok aktívitásukkal segítik a magyarság összetartását, képviselik a történelmünket különböző közéleti rendezvényeken. Több esetben a paptamási egyházközség javára szerveztek ruhagyűjtési akciót, és játékokkal teli csomagokkal kedveskedtek a rászorulóknak.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!