ERDON Helyi hírek

2012.01.31. 10:31

Sóbarlang Váradon

A sóterápiának főleg a krónikus légzőszervi megbetegedések kezelésében van jótékony hatása, de egyebek mellett bőr- és idegbetegségek kezelésében is használatos.

A sóterápiának főleg a krónikus légzőszervi megbetegedések kezelésében van jótékony hatása, de egyebek mellett bőr- és idegbetegségek kezelésében is használatos. A só bizonyos körülmények között aeroszolokat bocsát ki, melyek felszívódnak a bőrön és a tüdőn keresztül, egy részük pedig lerakódik, s a későbbiek során is hat. A Roman sóbarlangok a természetes sóbarlangok körülményeit biztosítják, de úgy, hogy a légnyomás, valamint a levegő oxigén és széndioxid tartalma optimális, ezáltal a pácienseket nem veszélyezteti pánikroham, szédülés, vérnyomáscsökkenés. Egyúttal a levegő aeroszol-, ásvány- és negatív jontartalma magas, az öntisztító rendszernek köszönhetően a levegőben lévő mikroorganizmusok száma pedig jóval kevesebb, mint a kinti környezetben. A Roman módszer egyébként az egyedüli, melyet a hazai Márka- és Szabadalomvédelmi Hivatal (OSIM) is elismer. A sóbarlangok a Blaise Pascal u. 18. sz. alatt találhatók, érdeklődni a 0359.416223, vagy a 0744.127564 telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!