ERDON Helyi hírek

2012.01.16. 08:37

Rekord mennyiségű cigifogás

A határrendészek 148 500 doboz, 645 ezer lej összértékű, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát koboztak el a csempészektől Komorzánban.

A határrendészek 148 500 doboz, 645 ezer lej összértékű, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát koboztak el a csempészektől Komorzánban.

 

 

Rekord mennyiségű csempészett cigarettát foglaltak le az avasfelsőfalui határrendészek a hétvégi akciójuk során – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből. Szombatra virradólag az avasfelsőfalui határrendészek járőrözés közben Komorzán településen, az ukrán határhoz közeli helyen több személyre lettek figyelmesek, akik nagy térfogatú csomagokat cipeltek. A szolgálatot teljesítő két határrendész felszólította a gyanúsítottakat arra, hogy igazolják magukat, ám azok nem tettek eleget ennek, így a járőrök függőleges irányba egy figyelmeztető lövést adtak le.

 

Figyelmeztető lövés

A lövés hallatán a cipekedő férfiak elhagyták csomagjaikat, és a szomszédos ország területére szaladtak. A helyszín átvizsgálását követően a határrendészek elfogtak egy ukrán állampolgárt, aki Románia területén bújt el, egy gyümölcsösben. A tisztek ugyanakkor 297 csomagot találtak, melyekben összesen 148 500 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. Ezek összértéke megközelítőleg 645 ezer lej. A hatóságok értesítették az ukrán határrendészeket, akik az ukrán határvonal átvizsgálásakor több nyomra bukkantak, melyek alapján elkezdték a nyomozást. A román határrendészek, ukrán kollégáikkal együttműködve folytatják a nyomozást bízva abban, hogy a csempészek nyomára bukkannak. A teljes cigarettamennyiséget megsemmisítés céljából lefoglalták a határrendészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!