ERDON Helyi hírek

2012.01.09. 13:20

Hálaadás az imaház felújításáért

Szatmár megye — A Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet tagjai január 22–én hálaadásra gyűlnek össze az István téri imaházuk felújítása alkalmából. Az eseményre hivatalos az országos szövetség elnöke, Dr. Simon József Nagyváradról.

Szatmár megye — A Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet tagjai január 22–én hálaadásra gyűlnek össze az István téri imaházuk felújítása alkalmából. Az eseményre hivatalos az országos szövetség elnöke, Dr. Simon József Nagyváradról.

 

 

Január 22–én, 9 órai kezdettel kerül sor arra a hálaadó istentiszteletre, melyen a Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet tagjai imaházuk felújítása alkalmából tartanak, tudtuk meg Szűcs Sándor lelkipásztortól. Tavaly, május 9–én kezdődött el a belső felújítási munkája. Mielőtt bárminek is nekifogtak volna, szakemberek véleményét is kikérték, akik készítettek egy látványtervet és apróbb módosításoktól eltekintve a gyülekezet ehhez igazodott. A látványtervet pünkösdista gyülekezethez tartozó belsőépítészek készítették, ami azért fontos, mert tudták azt, hogy milyen sajátosságokra kell figyelni akkor, mikor egy működő gyülekezeti házról van szó, milyen elvárásoknak kell megfeleljen egy nagyon sok ember befogadására tervezett imaház. Például a nagyméretű kivetítők esetében merült fel az a kérdés, hogy hová is kerüljenek, a szakemberek készek voltak a válasszal: arra kell figyelni, hogy a hallgatóság tekintete kizárólag a szószék felé irányuljon, ezért a kivetítők a szószék közelében kaptak helyet. Másik fontos részlet, hogy az istentiszteleteken nagyon fontos szerepe van a zenei szolgálatoknak, az István téri gyülekezeti épület akusztikai szempontból elég „süket”. A helyzeten úgy igyekeztek javítani a tervezők, hogy a betonplafont falécekkel borították be, így már nem visszhangzik annyira az énekhang.

 

 

Adományok és szorgalom

 

A terem kiürítése után felszedték a padlót, nem lévén más lehetőség a bővítésre, hát lejjebb ástak néhány métert, a karzat korlátját is lebontották, mert akik az istentiszteletek vagy egyéb alkalmakon a karzaton foglaltak helyet, nem igen láthatták, hogy mi is történik a földszinten. Az új korlátok nagyon szépek, és most már mindenki figyelemmel tudja követni, hogy mi zajlik a földszinten. Kicserélték a villanyhálózatot, ekkor figyelni kellett arra, hogy hova kerülnek a hangosítóberendezések, a világító rendszernek is helyet kellett találni. Hűtő–fűtő berendezést szereltek be, mostantól külön gázfűtéses kazánokat használnak a pásztori lakásban, az imaházban, és ahol a vasárnapi iskola működik. Hozzávetőleg 60 ezer euró költöttek eddig a gyülekezeti ház felújítására. Az eltelt időben, az együtt végzett munka alkalmával még jobban összekovácsolódott a gyülekezet, ez annak köszönhető elsősorban, hogy bármikor találkoztak a munka miatt, mindig imával kezdték. És persze annak, hogy több időt töltöttek együtt a hívek, több alkalom volt a beszélgetésre is. Annak hogy jobban összeszokott a gyülekezet, már érzik a jótékony hatását, de ez az állapot a gyülekezet tagjainak életére is kihat majd. Ezt a gondviselést és vezetést szeretnék megköszönni a Teremtőnek a január végi ünnepi istentiszteleten, a nagy eseményre mindenki hivatalos lesz, aki valamilyen formában hozzájárult a gyülekezet nem mindennapi tervének a megvalósításához — magyarázta a pásztor.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!