ERDON Helyi hírek

2012.01.12. 15:20

Fellépés a cégek monopolhelyzete ellen

Horea Vuşcan, a nagyváradi Zöld Mozgalom vezetője, helyi politikus ismertette februártól induló kampányát, amellyel többek között a nagy cégek monopolhelyzete ellen fog küzdeni.

Horea Vuşcan, a nagyváradi Zöld Mozgalom vezetője, helyi politikus ismertette februártól induló kampányát, amellyel többek között a nagy cégek monopolhelyzete ellen fog küzdeni.

 

 

„Választási év előtt állunk: a képmutatások, az ígéretek és ámítások éve előtt, amikor a legkülönbözőbb vádakat fogjuk hallani azoktól, akik magas politikai funkciókat akarnak majd betölteni”– mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Horea Vuşcan. Hozzátette, lehet ebben az évben sem fog változni semmi, mivel a politikai életben ugyanazok az emberek mozognak, és a lakosság megint arra lesz kényszerítve, hogy a legkisebb rosszat válassza. A továbbiakban azokat a terveket ismertette, amelyeket a választásokig véghez szeretne vinni. Elsőként a hőenergia problémáját vetette fel. Fő célja: a Nagyváradi Hőerőmű (CET) monopolhelyzetét megszüntessék, hogy lehetőséget teremthessenek a kisebb vállalkozásoknak is. Aláhúzta, ebben az esetben egy népszavazást kellene tartani arról, hogy a Nagyváradi Hőerőmű megkapja-e a nagyszabású felújításra való támogatást vagy sem.

 

Ismertető kampány

 

Másik problémaként a parkolást említette. Horea Vuşcan az ingyenes parkolás mellett emelte fel szavát, hozzátéve, hogy csak azokon a helyeken kellene fizetésessé tenni a parkolást, ahol probléma van ezzel. Viszont ebben az esetben is magáncégekre kellene bízni a lebonyolítást. Ennek értelmében, mint elmondta februártól hetenként egy ismertető kampányt fognak tartani a lakótársulásoknak és az érdekelt cégeknek a zöld mozgalomnak a hőerőműre, a RER köztisztasági vállalatra és a zöld övezetek karbantartására vonatkozó alternatíváiról. A kampány alatt aláírásgyűjtést kezdeményeznek, annak érdekében, hogy a monopóliumok felszámolására vonatkozó helyi tanácsi határozatot fogadjon el a váradi önkormányzat. Horea Vuşcan mindazokat a cégeket az ügye mellé szeretné állítani, akik érdekeltek a hőenergia-szolgáltatás, a építőipar, a zöldterület- fenntartás stb. piacának liberalizálásában. Ez a lépés a gazdaságot is érinti, mivel a monopolhelyzet felbomlásával az árak is csökkennének. Kiemelte: a kisebb cégekkel szemben nem igazságos az, hogy a város vezetősége olyan feltételeket szab egy-egy pályázati kiírásban, hogy azokat csak az általuk kiszemelt cégek tudják teljesíteni.

 

Horea Vuşcan kifejtette, az általa folytatott kampányt az emberek támogatásával fogja megvalósítani. „Mindazok, akik úgy gondolják, hogy támogatni kívánják azokat a nézeteket, amelyeket mi vallunk, egy sms-sel megtehetik. Az 1289-es számra küldött „horea” üzenettel két euróval (+áfa) támogathatnak minket.”– tette hozzá.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!