ERDON Helyi hírek

2011.12.13. 16:05

Változatos decemberi programok Nagyváradon

Flavius Bunoiu, a nagyváradi Városi Művelődési Ház igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján ismertette az intézmény által megrendezésre kerülő decemberi programokat.

Flavius Bunoiu, a nagyváradi Városi Művelődési Ház igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján ismertette az intézmény által megrendezésre kerülő decemberi programokat.

 

 

A váradi Városi Művelődési Ház szervezésében idén decemberben még három program várja az érdeklődőket. Flavius Bunoiu ismertette az eseményeket: december 20-án 19 órától karácsonyi koncerttel kedveskednek nem csak a komolyzene kedvelőinek. A karácsonyi koncert meghívottai a kolozsvári Opera Group Project zenekar, amelyet 2008-ban Alexandru Mânzat tenor alapított. A nagy szakmai tapasztalattal rendelkező zenészek legnagyobb része a Kolozsvári Román Nemzeti Opera tagjai. Az est folyamán a tizenhárom tagú zenekar ismert klasszikus zenéket adnak majd elő: operett részleteket, keringőket, polkákat, vagyis olyan könnyedebb darabokat, amelyeket nem csak a komolyzene-kedvelők szeretnek. A koncertet a Nagyváradi Filharmónia Enescu-Bartók termében tartják, a belépő 10 lej lesz. Jegyeket mától lehet vásárolni a Filharmónia pénztáránál.

 

Programok

 

Flavius Bunoiu a továbbiakban az elmúlt években is megrendezett Mikulás-várás részleteit ismertette: „December 24-én a nagyváradi vasútállomásra reggel tízkor fog megérkezni a Mikulás. Az állomásról a már megszokott útvonalon, a Főutcán keresztül a városháza elé is megérkezik. A körülbelül 400-500 ajándékcsomagot az állomáson és a városháza előtt fogjuk kiosztani a jelenlevő gyerekeknek.” A hónap, és egyben az év utolsó eseménye a december 31-én, szilveszter este 21 órától megrendezendő szabadtéri koncert lesz, a Kossuth utcai parkolóban. Fellép majd a Vivere Tánccsoport, egy helyi lemezlovas, Ana Maria Georgescu énekesnő és a Desperado együttes. „Éjfélkor a már megszokott tűzijátékkal búcsúztatjuk az óévet”-tette hozzá az igazgató.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!