ERDON Helyi hírek

2011.12.13. 13:25

Télapó járt az időseknél

Nagyvárad - Fiatalok és idősek ünnepeltek együtt kedden délelőtt, a Ruhama Alapítvány rendezvényén, melynek egyik célja az volt, hogy felhívják utóbbiak figyelmét arra: gyerekeken segíthetnek.

Nagyvárad - Fiatalok és idősek ünnepeltek együtt kedden délelőtt, a Ruhama Alapítvány rendezvényén, melynek egyik célja az volt, hogy felhívják utóbbiak figyelmét arra: gyerekeken segíthetnek.

 

 

Mintegy harminc idős ember jött el az ünnepségre, részben a Ruhama Alapítvány által gondozottak, részben az alapítvány szimpatizánsai. Rajtuk kívül részt vettek olyan fiatalok is, akik a szociálisan hátrányos helyzetűek üzenetét közvetítik, mondta Tina Daragiu, az alapítvány igazgatója. Egy részük roma közösségekből származnak, s az alapítvány égisze alatt tevékenykednek olyan gyerekek, fiatalok érdekében, akiknek nincsenek meg a szükséges körülményeik ahhoz, hogy folytassák az iskolát. Részt vettek még egyetemisták, akik az alapítványnál parktizálnak, továbbá olyan személyek, akik a Karrierek (Cariere) központ átképző tanfolyamait végzik.

 

Segíthetnek

 

Az alapítvány igazgatója kifejtette: az idős személyek sok segítséget nyújthatnak a problémás környezetben élő gyerekeknek, akiket az a veszély fenyeget, hogy iskolázatlanok maradnak, s a rendezvény során erre szeretnék felhívni a figyelmüket. Taníthatják őket, közvetíthetnek a pedagógusok és az alapítvány között, amennyiben ilyen esetekről szereznek tudomást, vagy épp tanszereket vásárolhatnak nekik.

A rendezvény során a jelenlévők olyan személyek történetét ismerhették meg, akiket szüleik nem engedtek, hogy elvégezzék az iskolát, de később – nagyrészt az alapítvány támogatásának köszönhetően – megtalálták a módját, hogy folytassák tanulmányaikat. Egyúttal az idősek egy kiosztott nyomtatvány alapján szerezhettek tudomást olyan gyerekekről, akiknek – mivel szegény családokban élnek - nincsenek tanszereik, rendes ruháik, s ezért bármikor kimaradhatnak az iskolából.

 

Ajándékok

 

A legtöbbjüknek tanszerekre, ruhákra, lábbelire van szükségük. Akik úgy gondolják, hogy segíthetnek, felvehetik a kapcsolatot a Ruhama alapítvánnyal a 0259.456.180 telefonszámon, vagy a fundatia@ruhama.ro e-mail címen.

Az ünnepség során kolindák, karácsonyi énekek és szavalatok hangzottak el. Közreműködött Iványi Carmen szólista és Corina Ile zongoraművész, továbbá az alapítvány munkatársai és önkéntesei. Az ünnepség végén megjelent a Télapó is, aki ajándékcsomagokat osztott az idős meghívottaknak.

 

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!