ERDON Helyi hírek

2011.12.16. 10:34

Minden utcát leaszfaltoztak Paptmásiban

Bihar megye - Egy három lábon álló projekt keretében a közelmúltban leaszfaltozták Paptamási valamennyi utcáját. Két hozzá tartozó faluban ivóvíz- és csatornahálózatot építenek.

 

 

Augusztus végén érkeztek meg Paptamásiba azok az első kamionok, melyek az aszfaltozást megelőző alapozáshoz a követ szállították, tudtuk meg Szűcs Ferenc polgármestertől. Ez az alapozás zajlott aztán szeptemberben is, majd októberben már aszfaltoztak, amit novemberben fejeztek be. Összesen 6,7 kilométernyi útszakaszra került aszfalt. A modernizálást egy olyan EU-s programban sikerült kivitelezni, melyben Paptamási és a szomszédos Biharfélegyháza közösen vett részt, egyenként 3-3 saját "program-részlettel".

 

Megújuló kultúrház

 

Biharfélegyházán a Polgármesteri Hivatal rendbetételét, egy szociális otthon építését és ugyancsak aszfaltozást vettek tervbe, mondta el Szűcs Frenec, míg náluk az említett útjavítás mellett a második pillér a kultúrház modernizálása. A Polgármesteri Hivatal melletti épület tetőzetén minapi ottjártunkkor is serénykedtek a munkások. A munkát már a nyáron megkezdték, azóta mellékhelyiségeket alakítottak ki, gázzal működő központi fűtést szereltek be, a falakra kívül-belül új pucolás és szigetelés került, kicserélték az ajtókat és ablakokat, illetve a teljes elektromos hálózatot, továbbá a tetőszerkezetet, amire új cserepek és csatorna került. Mint megtudtuk, a tető már több helyen beázott, de szerencsére az átázott falakban volt régi villanyvezeték nem okozott balesetet.

 

Márciusban lesz kész

 

A pályázatuk harmadik eleme, hogy Nyüved és Pelbárthida falvakban ivóvíz- és csatornahálózatot, illetve tisztítót építenek ki, ami már 80%-ban készen is van - ehhez saját pénzeket is felhasználnak, a kutak fúrásához, és a tisztító építéséhez. A munkákkal március közepéig kell elkészüljenek, ami azt jelenti, hogy a két faluban is elkészülnek a hálózatok, ami után a lakosokon a sor, hogy csatlakoztassák azokhoz a háztartásokat.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!