ERDON Helyi hírek

2011.12.18. 16:26

Megismerési est az Adyban

Nagyvárad- Pénteken úgynevezett megismerési estet tartottak a váradi Ady Endre Középiskolában annak érdekében, hogy a szülők is lássák, milyen körülmények közt töltik hétköznapjaikat a gyerekeik.

Nagyvárad- Pénteken úgynevezett megismerési estet tartottak a váradi Ady Endre Középiskolában annak érdekében, hogy a szülők is lássák, milyen körülmények közt töltik hétköznapjaikat a gyerekeik.

A három órásra tervezett összejövetelre az ötödik és a kilencedik osztályos diákok szüleit, hozzátartozóit hívták meg az Ady Endre Középiskola vezetői. A rendezvény a tanitézet dísztermében kezdődött, ahol felléptek a tánccsoport és az énekkar tagjai, akiket egyaránt Buna Boglárka tanárnő készített fel. Előbbiek produkciója örömöt és jókedvet sugárzott, utóbbiak műsorszáma pedig meghitt volt, vagyis tulajdonképpen mindkét program azon életérzéseket keltette életre, melyekkel az adys fiatalok szembesülhetnek.

A megjelenteket Tóth Márta tanárnő köszöntötte, aki arra hívta fel a figyelmet: ugyan eltelt az idei tanév első féléve, melynek folyamán a diákok megismerkedhettek új iskolájukkal, különféle tapasztalatokat gyűjthettek, a hozzátartozók pedig szülői értekezletek keretében beszélgethettek el az osztályfőnökökkel gyermekeik tanulmányi előremeneteléről, illetve eredményeiről, de eljött az ideje annak is, hogy alaposabban szembesüljenek azzal: milyen körülmények közt töltik lányaik, fiaik a hétköznapjaikat, kik azok a tanárok, akik fontos szerepet játszanak életük ezen szakaszában.

Körbejártak

Az igazgatónő arról is beszélt, hogy a napokban jótékonysági estet szerveztek a biharpüspöki Czapp-család számára, akiknek leégett a háza. Az akkor összegyűjt összeget már átadták az érintetteknek, azonban azóta is érkeztek felajánlások, ezt a pénzt- 835 lejt- Tóth Márta pénteken nyújtotta át a Czapp-anyukának.

A rendezvényen Luca Enikő, az iskola pszihológusa is felszólalt, aki azt emelte ki, hogy ingyenesen, teljes diszkréció mellett kinál tanácsadást az ezt igénylőknek. Ezután egyéb egészségügyi vonatkozású témák kerültek szóba, majd a szülők az osztályfőnökök irányításával végigjárták a tanintézetet.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!