ERDON Helyi hírek

2011.12.20. 15:53

Klasszikus, de friss operett

Szilveszter estéjén hét órától mutatja be a nagyváradi Szigligeti Színház a Mágnás Miska című operettet a váradi színházban. Közreműködik majd a Nagyvárad Táncegyüttes és az állami filharmónia tagjai.

Szilveszter estéjén hét órától mutatja be a nagyváradi Szigligeti Színház a Mágnás Miska című operettet a váradi színházban. Közreműködik majd a Nagyvárad Táncegyüttes és az állami filharmónia tagjai.

 

„A közönség elvárásának megfelelő előadást nyújtunk át a nagyváradi nézőknek” - mondta Czvikker Katalin a nagyváradi Szigligeti Színház menedzsere a szilveszteri operettet beharangozó tegnapi sajtótájékoztatón. Aláhúzta, hogy volt már korábban is együttműködés a színház és az állami filharmónia között, és ez ebben az előadásban is megvalósul, ugyanakkor az együttműködés kiegészül a Nagyvárad táncegyüttessel. Hozzátette, hogy pár napja kezdték el árusítani a jegyeket, amelyek máris elfogytak, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel január 2-án és 7-én bérleten kívül műsorra tűzik a Mágnás Miskát. Ezekre az előadásokra már lehet jegyet váltani. Czvikker Katalin arra kérte azokat a bérlettel rendelkező nézőket, akik már biztosan tudják azt, hogy nem fognak eljönni a szilveszter esti előadásra, hogy jelezzék ezt a színház szervezőirodájánál a 0359-808.401 telefonszámon. Ez azért lenne hasznos, mert így azok is láthassák a szilveszteri előadást, akik már nem kaptak jegyet. A menedzser hozzátette, hogy azok a bérletesek, akik szilveszterkor nem tudnak eljönni, egy későbbi előadás alkalmával beválthatják bérletüket. Végezetül Czvikker Katalin elárulta, hogy az előadás után után pezsgővel és mézeskaláccsal kínálják meg nézőket. Az előadás várhatóan tíz üra körül ér majd véget, úgyhogy a nézők még időben elérkezhetnek oda, ahol az újévet szeretnék elbúcsúztatni.

 

Slágerek

 

A készülő Mágnás Miska előadásról annak rendezője Tasnádi Csaba beszélt a tegnapi sajtótájékoztatón, elöljáróban elárulva, hogy eddig még sosem rendezett szilveszteri előadást. Kifejtette, hogy ez az operett prózai műként is megállja a helyét, amelyben azonban olyan közismert slágerek is felcsendülnek majd, mint a Csiribiri kék dolmány, a Cintányéros cudar világ, vagy a Nő szívét ki ismeri. A darab konfliktusa egy személycseréből adódik, ami számos kacagtató helyzet teremt majd. A rendező kiemelte, hogy igazi humorforrása lesz az előadásnak a két gróf szerepében színpadra lépő Dimény Levente - Pál Hunor páros, és ugyancsak sok vidám percet szerez majd a közönségnek a buffó szerelmes párt alakító Tóth Tünde és Kardos M. Róbert. Az operettekből elmaradhatatlan primadonna és bonviván alakját Pitz Melinda és Kiss Csaba formálják meg.

 

Klasszikusan új

 

Arra a kérdésünkre, hogy hagyományos, vagy modern megközelítésű előadásra számítsanak-e a nézők, Tasnádi Csaba azt válaszolta, hogy a Mágnás Miska az operettelőadásoknak megfelelő, klasszikus műfajú darab lesz, bár mint mondta, a világ változik, ezért nem feltétlenül kell ugyanúgy játszani ma egy operettet mint évtizedekkel ezelőtt. Ma már gyorsabb az előadások ritmusa, az emberek felfogása is gyorsabb letta, míg a poénok hatása hamarabb lecseng, és ezekhez a változásokhoz a színháznak is alkalmazkodnia kell, fejtette ki a rendező. Tasnádi Csaba hozzátette, hogy az eredetileg három felvonásos darabot két felvonásban viszik színre, és véleménye szerint „sikerült frappánsan megoldani a darab végét.” „Klasszikus de friss operett lesz” - ígérte Tasnádi, hozzátéve, hogy a díszlet és a jelmez is klasszikusnak nevezhető megjelenítésű lesz, noha biztos, hogy a mai vizuális kultúrával rendelkező jelmeztervező látásmódja megjelenik majd az előadásban.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!