ERDON Helyi hírek

2011.12.05. 13:44

Játékok a rászoruló gyermekeknek

A Nagyváradi Rotary Klub immár hatodik alkalommal szervezte meg az Ajánld fel a játékodat, amelyre már nincs szükséged nevű projektet.

A Nagyváradi Rotary Klub immár hatodik alkalommal szervezte meg az Ajánld fel a játékodat, amelyre már nincs szükséged nevű projektet.

 

 

A Rotary Klub december 5-én körülblül 150-200 ovodást és kisiskolást hívott meg a nagyváradi Arcadia Gyermek- és Ifjúsági Színházba, ahol egy interaktív gyermekelőadást mutattak be a kicsiknek. A gyermekek belépőként egy vagy több játékot hoztak, amit az előadás végén a színpadra helyeztek. Ezeket a klub még aznap kiosztotta a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Az ajándékokat a Május 1. fürdőben található rehabilitációs kórházba, különböző gyermekotthonokba és gyermekintegráló központokba vitték. Az akció szervezőinek az a célja, hogy megtanítsák a kicsiket arra, hogyan szerezhetnek örömet azoknak, akikhez a Mikulás nem nagyon jut el. Az előadásra hét ovódából és két iskolából érkeztek a gyerekek, akik nagyon élvezték a könyvtündér meséit a Mikulásról, a Krampuszról, aki virgácsokat ad azoknak a gyerekeknek, akik rosszalkodnak. A délelőtt során a kicsik maguk is mesehősök lettek, hiszen eljátszottak a Tortácska meséjét, amelyben minden szereplőt egy-egy gyerek alakított. A kicsik az előadás végén sorban egy ajándékot tettek le a színpadra, amellyel egy kevésbé szerencsés gyermeken segítettek. A Rotary Klub minden évben más és más helyre visz ajándékokat, amelyeket a hatrányos helyzetű gyermekek nagy örömmel fogadnak.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!