ERDON Helyi hírek

2011.12.12. 14:36

Határon átívelő projektek

Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye turisztikai vonzerejének növelése, illetve egészségügyi hálózatának fejlesztése érdekében dolgoznak ki határon átívelő pályázatokat a szakértők.

Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye turisztikai vonzerejének növelése, illetve egészségügyi hálózatának fejlesztése érdekében dolgoznak ki határon átívelő pályázatokat a szakértők.

 

Januárban van a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében benyújtandó pályázatok leadási határideje, tudtuk meg Csehi Árpád Szabolcstól, a Szatmár Megyei Tanács elnökétől. A határidő közeledte miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökével, Seszták Oszkárral egyeztető tárgyalás-sorozatot folytat annak érdekében, hogy minél több közös pályázatot tudjanak benyújtani januárban. Jelenleg három jelentős projekt kidolgozása zajlik. Az első keretében szeretnének a Túr mentén bicikliutat kiépíteni, mely turisztikai szempontból vonzerőt jelenthet mindkét megyének. A jelenlegi projekt keretében 30-35 kilométeres bicikliutat építenének ki, így a védett természetvédelmi területeket is hatékonyan lehet hasznosítani. Egy másik projekt keretében két megyénkbeli (Ady Endre és Apa településeken levő) és két magyarországi emlékházat újítanak fel, melyek közvetve szintén a turizmus fejlődését szolgálják. Az egészségügy modernizálása a két megye vezetőjének szívügye, ezért ezen a téren is dolgoznak ki határon átívelő projektet. Szatmár megyében a sebészeti osztály fejlesztése, műtők felújítása és modern gépekkel való felszerelése a cél. Jelenleg a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház két műtőjének felújítása zajlik, határon átívelő pályázat keretében, melyre előzőleg 900 ezer eurót nyert Szatmár megye, tudatta Csehi Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!