ERDON Helyi hírek

2011.12.29. 10:57

Évzáró MKT gyűlés Szatmáron

Az RMDSZ Szatmár Megyei Konzultatív Tanácsa (MKT) az Astoria étteremben tegnap tartotta idei utolsó gyűlését, majd az évbúcsúztató koccintásra is itt került sor.

Csehi Árpád, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, kihangsúlyozta, hogy a 2012-es esztendő nem lesz könnyű senkinek, hiszen választási év elé nézünk. Az MKT tagok megegyeztek abban, hogy a következő esztendőben a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretében kiosztásra kerül a Fodor István Emlékdíj. Az elnök elmondta, az MKT következő ülése január 12-én lesz, amikor is fontos döntéseket kell meghozniuk. Günthner Tibor szenátor összegzésként elmondta, jó évet zárt Szatmár megye és az RMDSZ is, hiszen érdemben tudták támogatni a polgármestereket és az önkormányzatokat. Erdei D. István parlamenti képviselő rámutatott, jó hátterük volt munkájuk során, hiszen a polgármesterek visszajelzései nagyon fontosak a törvényhozók számára. Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere abbéli reményének adott hangot, hogy az elért eredményeket nemcsak az RMDSZ belső közvéleménye látja, hanem a lakosság is. Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere kihangsúlyozta, a következő esztendőben csupán egymást támogatva érhetnek el sikereket. Ha nem lesz meg a megfelelő összefogás, akkor a kettős állampolgárság birtokában idehaza, vagy az anyaországban alkotunk majd egy szétzilált közösséget, fogalmazott Ilyés. Kaiser Stefan, a Német Demokrata Fórum (NDF) észak-erdélyi régiójának alelnöke kihangsúlyozta, a jövő év jubileum lesz a sváboknak, hiszen 300 éves telepítették őket megyénkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!