ERDON Helyi hírek

2011.12.09. 08:57

Engedély nélkül üzemelt

Szatmárnémeti — Az E.ON földgázszolgáltató hivatalos közleménye a Szatmárnémetiben, december 6–án, keden történt gázrobbanás kapcsán.

Szatmárnémeti — Az E.ON földgázszolgáltató hivatalos közleménye a Szatmárnémetiben, december 6–án, keden történt gázrobbanás kapcsán.

 

 

December 6–án, 17.30 óra körül értesítették az E.ON földgázszolgáltató vállalat munkatársait, hogy a szatmárnémeti Victor Babeş utca 9. szám alatt található ingatlanban gázrobbanás történt, minek következtében két személy nagyon súlyosan megsérült, és jelentős anyagi kár keletkezett. A szakemberek azonnal a helyszínre siettek, megszüntették a gázszolgáltatást a jelzett ingatlanban. Az előzetes vizsgálatokból az derült ki, hogy egy engedély nélkül üzemelő berendezésből kiszivárgott gáz okozta a katasztrófát.

 

Tanácsok a megelőzésre

 

A földgáz biztonságos használata érdekében a szolgáltató ez úton is szeretné felhívni ügyfelei figyelmét a következő szabályokra: ne hagyjanak felügyelet nélkül olyan fűtőberendezéseket, amelyek nem rendelkeznek olyan biztonsági szerkezettel, amely gázszivárgás észlelésekor emberi beavatkozás nélkül képes leállítani a működést; rendszeresen gondoskodjanak a kémények tisztításáról; ne használjanak olyan szerkezeteket, melyeket nem csatlakoztattak szellőzőnyíláshoz, kéményhez; fontos figyelmet fordítani az olyan helyiségek rendszeres szellőztetésére, ahol fűtési berendezések találhatók; a földgázfűtésre kialakított berendezésekbe ne gyújtsanak be fával, hulladékkal, pappírral, műanyaggal mert ezek elégetésekor fennáll a veszélye annak, hogy megrongálódnak a gázrózsák, vagy a szellőzőnyílások.

 

Óvintézkedés

 

Amennyiben gázszagot éreznek, oltsanak el minden lángot; azonnal nyissanak ablakot, ajtót; ne használjanak elektromos készülékeket; ne kapcsoljanak villanyt; ne ellenőrizzék nyílt lánggal a gázberendezéseket. A szolgáltató arra kéri a fogyasztókat, hogy ha gázszivárgást észlelnek, hívják a 0265 –200 928–as, vagy a 0 800 800 928–as telefonszámokat, mert munkatársaik a nap bármely órájában készen állnak a beavatkozásra.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!