ERDON Helyi hírek

2011.12.21. 11:12

„Isten kegyelme, ha ránk mosolyog gyermekünk”

Bihar megye - Az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány (ÉRDA) az Érmelléki Egyházmegyéhez tartozó nagycsaládosok találkozóját tartotta szombaton Székelyhídon.

Bihar megye - Az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány (ÉRDA) az Érmelléki Egyházmegyéhez tartozó nagycsaládosok találkozóját tartotta szombaton Székelyhídon.

 

 

Az ÉRDA által nyílvántartott 74 nagycsaládnak több, mint a fele képviseltette magát, így közel 130-an gyűltek össze az elmúlt szombaton délben, amikor a találkozó istentisztelettel kezdődött. A nap programja egyébként ugyanaz volt, mint korábban a fogyatékkal élők találkozóján, amiről már beszámoltunk. Az egybegyűlteket Balogh Anikó, az ÉRDA diakónusa köszöntötte, majd Rákosi Jenő esperes igehirdetése következett. Az esperes Lukács evangéliuma első részének 57-66 verseit olvasta fel, és három dolgot emelt ki, párhuzamot vonva az abban szereplő Zakariás családja és a jelenlevő családok között.

 

Köszönet a támogatóknak

 

Zakariás családja megtapasztalta Isten nagy kegyelmét abban, hogy hosszú idő után gyermekkel ajándékozta meg őket – a szülők is Isten kegyelmét kell meglássák valahányszor megszólal, rájuk mosolyog, megöleli őket gyermekük; Zakariás feladatot kapott Istentől – a szülők is Isten akaratát kell kutassák és parancsait teljesíteniük, üzenetére figyelniük; az Úrnak keze volt a Zakariás családjával éppen úgy, ahogy azok életében is ott van Isten keze, akik vele akarnak járni. Az istentiszteletet követően a családtagok megosztották a jelenlevőkkel szavalataikat, énekeiket, gondolataikat, ezzel egybekötve megtörtént a családok bemutatkozása is. Csoportkép elkészítését közös ebéd követte, utána pedig a gyerekek rajzolhattak, az alkotásokat a minden szülő által aláírt köszönő levéllel együtt a találkozót adományaival elősegítő hollandiai alapítvány vezetőségének küldik majd el.

 

Önzetlenül segíteni

 

A találkozó élelmiszercsomagok kiosztásával ért véget. Balogh Anikó elmondta: az alapítvány vezetőinek nagy örömet okozott, hogy együtt láthatták a családokat, és, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére még sok olyan szülő van, aki három, négy vagy annál is több gyermeket vállal. Ugyanakkor azt is fontosnak tartják, hogy felhívják az emberek figyelmét a körülöttük élőkre, hogy meglássák azokat, akik nehéz körülmények között élnek, és próbáljanak önzetlenül segíteni ilyen esetekben.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!