ERDON Helyi hírek

2011.12.21. 10:06

Advent örömkoncert Takács Nikolas-szal

Nagyvárad - Kedd este Hallelujah! Köszönöm az Úrnak! címmel nagy sikerű adventi koncertet adott Takács Nikolas, az X-Faktor tehetségkutató verseny tavalyi döntőse a Szigligeti Színházban. Több jellegzetes momentuma is volt a rendezvénynek, melyen közreműködött az Ady líceum kórusa.

Nagyvárad - Kedd este Hallelujah! Köszönöm az Úrnak! címmel nagy sikerű adventi koncertet adott Takács Nikolas, az X-Faktor tehetségkutató verseny tavalyi döntőse a Szigligeti Színházban. Több jellegzetes momentuma is volt a rendezvénynek, melyen közreműködött az Ady líceum kórusa.

 

 

Zsúfolásig megtelt nézőtér várta kedd este Takács Nikolast a váradi Szigligeti Színházban, több ifjú rajongó a szlovákiai származású előadóművész imidzséhez szorosan hozzátartozó kalapot viselt. A népszerű énekes nem érkezett egyedül: Kardos Róbert (zongora), Csányi István (szaxofon), Veres Mónika (vokál) és Kiss Enikő (vokál) erősítette csapatát. Az adventi turné utolsó előtti állomását képező műsor különlegessége egyébként abból fakadt, hogy ezt megelőzően templomokban csendültek fel az est folyamán elhangzott dalok. Takács Nikolas nem sokat teketóriázott: rögtön az X-Faktor válogatóján elénekelt Leonard Cohen-szerzeménnyel indított, s a nagyobb hatás kedvéért el is játszotta, hogy milyen volt a Hallelujah fogadtatása. Majd következett néhány kevésbé ismert dal, köztük egy-két saját kompozició is a szerelemről, a közelgő karácsonyról és... a rántotthúsról. Balázs Fecó munkásságának elismeréseképpen az Érints meg angol nyelvű feldolgozása is felcsendült, majd a Maradj velem is magyarul. (Egy megjegyzés: a koncert során elhangzott dalok körülbelül 85-90 százaléka angol nyelvű volt, amit Nikolas azzal indokolt, hogy a nyugati piacra is szeretne betörni. Ez érthető az ő szempontjából, viszont úgy tünt, hogy a közönség pozitívabban, nagyobb lelkesedéssel fogadja a magyar számokat).

 

Helyi kórus

 

Több jellegzetes momentuma is volt egyébként a koncertnek: két magyar népdalnak az eléneklése, valamint az Ady Endre Középiskola kórusának a közreműködése. A Buna Boglárka tanárnő által vezényelt fiataloknak bizonyára egy örök élményt jelentett a Nikolas-szal való együttműködés, ennek ellenére egyáltalán nem érződött vagy látszott, hogy izgultak volna. Különösen meghittre sikerült a Csendes éjnek az eléneklése. Ezt követően egy klasszikus szerzeményt, a Panis Angelicus-t is bevállalta az énekes, majd egy ünnepélyesebb rész következett, az úgynevezett Gospel-blokk, mely meglehetősen autentikusnak bizonyult, csak az afroamerikai kórus hiányzott a hattérből. Aztán Lionel Ritchie: Hello című dalának az eléneklésével érzelmi húrokat pendített meg Nicolas, A zene kisér majd az úton című slágerét pedig már közösen énekelte hallgatóságával. Természetesen ráadás is volt: a kialakult hangulatot jellemzi, hogy Cserháti Zsuzsa Akad amit nem gyógyít meg az idő sem című örökzöldjét a jelenlevők már felállva énekelték. A rajongók azon erőfeszítése, hogy még egy dal énekeljen kedvencük, ugyan nem járt sikerrel, kárpótolta viszont őket számos autogrammnak a kiosztásával. A rendezvény médiapartnere a Bihari Napló volt.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!