ERDON Helyi hírek

2011.11.21. 13:52

Nem várt izgalmak

Az elmúlt hét végén a Bihar Megyei Hagyományos Kultúrát Népszerűsítő Központ, együttműködve a Debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központtal, immár hatodik alkalommal szervezte meg az Eurorégiós Ifjúsági Dalfesztivált.

Az elmúlt hét végén a Bihar Megyei Hagyományos Kultúrát Népszerűsítő Központ, együttműködve a Debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központtal, immár hatodik alkalommal szervezte meg az Eurorégiós Ifjúsági Dalfesztivált.

 

A rendezvényen Bihar és Hajdú-Bihar megyei fiatalok mérik össze a tudásukat minden évben, nép-, komoly- és könnyűzene kategóriában. A fellépők felkészültségére és tudására jellemző, hogy az egyik évben például az azóta magyarországi karriert befutó Tolvai Renáta nyerte meg a könnyűzene szekciót. Szombat délután a Debreceni Művelődési Központ biztosított helyszínt a kimondottani versenynek, mérsékelt érdeklődés mellett, hiszen ahhoz képest, hogy a cívisváros Magyarország második legnagyobb települése, alig néhány tucatnyi helyi lakost érdekelt ezen kulturális rendezvény, s a közönség tagjai is többnyire a fellépők rokonai, ismerősei, barátai voltak. Persze tudom, ez sovány vigasz azok számára, akik amiatt háborognak, hogy Váradon is általában csupán a jól ismert arcok szokták tiszteletüket tenni egy-egy kiállításmegnyitón, könyvbemutatón vagy koncerten...

Szokás szerint a dalvetélkedő eredményhirdetésére csak másnap, vagyis vasárnap, Váradon kerítettek sort, azonban a mi versenyzőinknek az ezzel kapcsolatos drukkon kívül másfajta izgalmakat is tartogatott a sors. Amikor a vacsora után hazafele akartak indulni, azzal szembesültek, hogy az egyik bevásárlóközpont parkolójában várakozó buszuk a hideg miatt nem akar indulni, s a sofőr csak az utolsó pillanatban értesítette őket erről, így a szervizeléssel elvesztegettek körülbelül két órát. S az igazgalmak ezzel még nem értek véget: hirtelen fékezések, nem nyíló, majd nem záródó ajtók, nem működő belső világítás, egy adott pillanatban pedig égésszag tette emlékezetessé a hazafelé vezető utat. Az már csak hab volt a tortán, hogy a borsi határátkelőnél a beltéri sötétség miatt az utazóknak le kellett szállniuk a járműről, hogy a határőrök össze tudják hasonlítani a személyi igazolványok fényképeit a fotók alanyaival. Szerencsére ezután már nem történt semmi, így több mint kétórás késéssel ugyan, de épségben hazaértek a fesztivál résztvevői.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!