ERDON Helyi hírek

2011.11.17. 08:44

Liszt varázsa

Tegnap délután a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum dísztermében az iskola növendékei az elismert zeneszerzőre emlékeztek.

 

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából tegnap délután a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum dísztermében (Jean Monnet terem) az iskola diákjai rövid műsorral emlékeztek a híres zeneszerzőre és zongora virtuózra.

A koncert előtt először Liszt Ferenc életéről beszéltek, valamint munkásságáról, pályafutásáról tudhattak meg többet az egybegyűltek. Ezt követően az iskola diákjai, valamint egy pedagógus lépett színpadra: Stier Alexa (zongora), Kincses Márk (ének), Varga Zsuzsanna (hegedű) és Ferchiu Iulia (zongora), Jakab Ildikó (ének), Cente Cristian (zongora), Godja George (ének), Gregorovici Stefan tanár énekelt, mely nagy sikert aratott a közönség soraiban, majd az estet Cente Cristian és Ferchiu Iulia négykezese zárta, ők a Magyar rapszódiát játszották, a kitűnő előadást a közönség vastapssal hálálta meg.

Az előadást követőn Sabo Marcel, az iskola igazgatója, valamint Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!