ERDON Helyi hírek

2011.11.24. 09:50

Kék vödör akció Szatmárnémetiben

Szatmár megye — A gyakorlati kereszténységet népszerűsítő Dorcas Aid Románia Egyesület célkitűzéseivel, munkájával, ismerkedhettek a szatmáriak november 23–án a szatmárnémeti Szamos–negyedi református gyülekezetben.

 

A Szatmárnémeti Szamos–negyedi református templomban november 23–án ismerkedhettek meg az érdeklődők a romániai Dorcas Aid Románia Egyesület tevékenységével, és az 1980–ban létrehozott Dorcas Aid International szervezet alapítójával, jelenlegi elnökével Dirk Jan Groottal is. A találkozó apropóját az ún. Kék vödör 2011 elnevezést viselő kampány adta, a segítségnyújtási kampány novemberben és decemberben zajlik több romániai megyében. Célja, hogy 3000, élelmiszerekkel megrakott vödröt juttassanak el kb. 6000 rászorulónak a téli ünnepek idején. Az eddig bevett gyakorlat szerint bárki elvihet egy 12 literes vödröt, s azt megtöltheti alapélelmiszerrel, és ezt visszajuttatja ahhoz a gyülekezethez, szervezethez, ifjúsági csoporthoz ahonnan elhozta azt. Az így begyűlt ajándék fele helyben marad és az illető csoport segíti a saját rászorulóit, az adományok másik felét a Dorcas juttatja el a rászorulóknak, aki pedig akarja, maga választhatja ki azt, hogy hova küldje az adományát. A vödrök fel lesznek címkézve melyen a szervezet neve mellett ott lesz az adományozó neve is, ami lehetőséget ad a személyes találkozásra a felek között, akárhol éljenek az országban. Hogy miért kék és miért vödör? A romániai szervezet igazgatója, Daray Attila elmondta, a kék az emberi szervezet domináns színe, ezentúl ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, a becsületet, az igazságot, a mennyet. És azért vödör, mert az adományok általában zsákban, dobozban érkeznek a célszemélyhez, amit egy idő után eldob, úgyhogy ebben az esetben a támogatást egy vödörben kapja, amit mint egy hasznos tárgyat tovább használhat a háztartásában.

 

 

Küldetésnyilatkozat

 

A Dorcas Aid International egy keresztény segélyezési szervezet, melynek célja, hogy teljesítse azt a parancsot melyet Jézus Krisztus adott követőinek, ti. hogy viseljék gondját a szegényeknek és elnyomottaknak (Máté 25, 31–46.) faji, vallási, nemi és politikai hovatartozástól függetlenül, támogatva erőfeszítéseiket a mindennapokban. Dorcas Aid Románia Egyesület 1991 óta van jelen az országban, havonta több ezren kapnak támogatást projektjeiken keresztül Kolozs, Bihar, Szeben, Szilágy, Maros és mostantól már Szatmár megyében is. A kezdeményezéshez csatlakozó gyülekezetek, szervezetek, ifjúsági csoportok képviselővel partneri kapcsolatban dolgozik a Dorcas, azért hogy képessé tegye őket arra, hogy a gyakorlatban is felmutassák Jézus Krisztus szeretetét embertársaiknak – mert mint mondják „nem lehetsz olyan szegény, hogy ne tudnál támogatni mást.” Az érdeklődők számára a Dorcas Aid Romania Egyesület november 30-ig eljuttatja a két vödröket, hogy újabb két hét alatt megtöltsék élelmiszerekkel (cukor, étolaj, rizs, liszt, száraztészta, konzervek, egyéb tartós élelmiszer), december 23-ig pedig szét is osztják őket. Elérhetőségek: a Dorcas Aid Romania Egyesület elérhetősége telefonon 0264–416 336–os vagy a kekvodor@gmail.com e–mail címen.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!