ERDON Helyi hírek

2011.11.03. 12:00

Elhúzódik Ritli kinevezése

Bár sikeresen szerepelt a Bihar Megyei Kórház menedzseri tizstségéért kiírt versenyvizsgán, mégis legalább a hó végéig elhúzódik Ritli Csongor kinevezése az intézmény élére.

Bár sikeresen szerepelt a Bihar Megyei Kórház menedzseri tizstségéért kiírt versenyvizsgán, mégis legalább a hó végéig elhúzódik Ritli Csongor kinevezése az intézmény élére.

 

Több helyi sajtótermékben jelent meg hír arról, hogy a polgármesteri hivatal döntése értelmében még nem nevezik ki Ritli Csongort a nagyváradi Megyei Kórház élére, és ebben a hónapban Gavrila Grebenisan marad az intézmény menedzsere. Történik ez annak ellenére, hogy Ritli Csongor október végén sikeresen szerepelt a kórház vezetői tisztségére kiírt versenyvizsgán. Mivel a versenyvizsgán a másik jelölt, a tisztségben tartott Grebenisan nem jelent meg, így a vizsga utolsó próbáját is október 24-én tartották meg. A hírek szerint Ritli Csongor november 1-től vehette volna át az egészségügyi intézmény irányítását. Utólag azonban az átvétel időpontját kitolta a polgármesteri hivatal arra az érvre hivatkozva, hogy a Grebenisan nevével fémjelzett ideiglenes vezetés le kell zárjon egy sor, az ő mandátuma alatt elkezdett beruházást, például a szülészet járóbetegrendelőjének felújítását és a megyei kórház B épülettömbjének átalakítását, ahova az urológia és az idegsebészet költözik majd. Ritli Csongor a menedzseri széket elnyerő igazgató lapunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy ő is olvasta a sajtóban az említett híreket, viszont ő maga is úgy tudta, hogy december közepétől veszi át a megyei kórház irányítását, nem pedig november elejétől. „Beszéltem a polgármester úrral, és én is úgy tudtam, hogy december közepén lesz meg a kinevezés” - fogalmazott Ritli Csongor.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!