ERDON Helyi hírek

2011.11.08. 15:04

Átvették a munkálatokat

Az Állami Útkezelő Társaság október folyamán átvette a Szatmárnémeti és a bihari megyehatár között felújításra került útszakaszt.

 

Októberben hivatalosan is átvette az Állami Útkezelő Társaság (CNADR) a Szatmárnémeti és a bihari megyehatár között felújításra került útszakaszt, derül ki a Szállításügyi Minisztérium közleményéből. Az osztrák tőkével rendelkező Strabag vállalat által elvégzett rehabilitációs munkálatokat a szakemberek átvették, tehát a kivitelezett munkával meg voltak elégedve. A 141 millió lej összértékű (áfa nélkül) munkálat során a kivitelező megszélesítette az út nyomvonalát, kialakították a hidakat és a vízelvezető árkokat is. Az út rehabilitációjáról szóló dokumentációt 2008-ban fogadta el a minisztérium, és ugyanazon év decemberében alá is írta a szaktárca és a kivitelező vállalat a szerződést, ám finanszírozás csak az idei esztendőben érkezett az munkálatokra. A munkálatok elkezdésére vonatkozó engedély megadását a szállításügyi minisztérium az idei esztendőig halasztotta, ezért a Strabag beperelte a szállításügyi minisztériumot, ugyanakkor a várakozási időszakban saját költségén látott hozzá az út modernizációjának.

 

Szatmárnémeti-Nagybánya

 

A 19-es számú országút rangú út rehabilitálási munkálatait, a Szatmárnémeti-Nagybánya közötti útszakasz felújítását (beleértve a Halmihoz vezető útszakaszt is) 2011-ben kezdte el a munkálatokkal megbízott Vakond Kft., azt követően, hogy a minisztérium megadta a munkálatok elkezdésére vonatkozó engedélyt és a költségvetésből finanszírozta is a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!