ERDON Helyi hírek

2011.10.19. 13:18

Ünnepeltek a nyugdíjasok

Nagyvárad - Kedden a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete az Idősek napja alkalmából műsort szervezett az Ady Endre Középiskola dísztermében. A kórus is fellépett, és szavalatok hangzottak el.

Nagyvárad - Kedden a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete az Idősek napja alkalmából műsort szervezett az Ady Endre Középiskola dísztermében. A kórus is fellépett, és szavalatok hangzottak el.

 

A megjelenteket Szilágyi Ibolya elnök üdvözölte nagy szeretettel, örömét fejezve ki, hogy ismét együtt lehetnek. Hangsúlyozta: az ehhez hasonló alkalmak lehetőséget teremtenek arra, hogy kikapcsolódjanak és ugyanakkor tudatosuljon bennük, hogy nem magányosak, hanem egy közösséghez tartoznak. Úgy fogalmazott: bár idősek, azért nem tartják magukat öregeknek. Sokat nyüzsögnek, és mivel tág az érdeklődési körük, mindenki talál magának barátot. Kórus- és táncpróbákon, kézműves-foglalkozásokon vesznek részt, mely összejövetelekre másokat is szívesen várnak. Az elnökasszony köszönetet mondott az Ady Endre Középiskola vezetőségének, amiért helyszínt biztosított az ünnepségnek, valamint a Bihar Megyei Tanácsnak, mely intézmény támogatja az egyesület őszi rendezvényeit.

Elsőként a szervezet korábbi elnöke, az eseményen szintén jelen levő Jakab Ibolya által alapított kórus lépett fel, Boros Beatrice karnagy vezényletével. Az elhangzott népdalfeldolgozások és régi egyházi énekek azt bizonyították, hogy az énekkar mennyit fejlődött az elmúlt évek folyamán, noha az elején nem mindenki hitt ebben.

 

Szeressétek az öregeket

 

Boros Beatrice énekszámai után (Óbecsei István: Szeressétek az öregeket című versének a dallamát ő szerezte) Kocsor Magdolna a Nem biztos című verset szavalta el, Gregovits Sándor és Hajbók Klára pedig Magyar Ottó Az élet alkonyán című költeményét. A Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete nemrég alakult tánccsoportja magyarlapádi karikázó tánccal lepte meg közönségét. A hölgyeket Győrffi Katalin, a Nagyvárad Táncegyüttes volt tagja tanította be, a továbbiakban pedig Szabó Ágnes folytatja a táncoktatást. Nagy-Kristófi Dániel digitális zongorán játszott (felcsendült többek közt egy Chopin-szerzemény is), majd Hajbók Klára elszavalta Heltai Jenő: Nagymamácska című költeményét, László Ágnes pedig felolvasta Mécs László: Nyugdíjasok a parkban című írását. Kántor Erzsébet egy népdalt énekelt, majd a Varga Friderika által felkészített várad-velencei Mystique tánccsoport tagjai bizonyították, hogy nemhiába örvendenek országos hírnévnek és nyertek számos díjat.

A színvonalas és tartalmas kulturális műsor után Szilágyi Ibolya továbbitotta Biró Rozália alpolgármesternő üzenetét, Pásztai Ottó, a Premontrei Öregdiákok Egyesületének elnöke pedig egy könyvbemutatóra hívta fel a figyelmet, melynek helyszíne szintén az Ady líceum díszterme lesz, jövő pénteken, október 28-án, 17 órakor. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!