ERDON Helyi hírek

2011.10.18. 14:23

Több közönségszolgálati iroda

Közönségszolgálati irodává alakít a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal két nagyváradi multifunkcionális központot.

Közönségszolgálati irodává alakít a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal két nagyváradi multifunkcionális központot.

 

A szóban forgó központok emellett megőrzik eddigi rendeltetéseiket is, hangzott el azon a keddi sajtótájékoztatón, melyen Biró Rozália alpolgármester, valamint Koncsek Vadnai Zita, a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) igazgatója vett részt. Az öt nagyváradi központot eredetileg az idősek számára szánta az önkormányzat, de időközben bővült a szerepkörük – egyebek mellett ezeknél is le lehet adni a fűtési segélyekre vonatkozó kérvényeket.

 

Adatok

 

Az elmúlt évek alatt mintegy 18 ezer nagyváradi látogatta ezeket a központokat, ez bizonyíték arra, hogy szükség van rájuk, hagnzott el. Az ASCO igazgatója részletesen beszámolt a központok tevékenységéről, ugyanakkor számadatokkal is szolgált. A kimutatások szerint év eleje óta a rogériuszi központokat 4367, illetve 2009 személy látogatta, a Nufărul negyedbelit 5938-an, az őssi negyedbelit 5664-en, a Biharpüspökiben lévő központot pedig 1316-an. A legforgalmasabb hónap általában a március, ezt a január és a február előzi meg, a legkevesebben pedig decemberben lépik át a központok küszöbét. A tervek szerint december elsejétől a biharpüspöki, valamint a Nufărul negyedbeli központban létesítenének közönségszolgálati irodát. Ezek számítógépes kapcsolatban állnak majd a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal központi közönségszolgálati irodájával, s első sorban az iratok átvétele lenne a szerepük. Mindezzel a város félreeső részein lakókat szándékoznak segíteni, mondta Biró Rozália. Amennyiben a terv beválik, a jövőben a többi központban is közönségszolgálati irodát alakítanának ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!