ERDON Helyi hírek

2011.10.09. 12:55

Quimby-koncert a Malomban

Erdélyi turnéja keretében Nagyváradon is fellépett szombaton este a magyarországi Quimby együttes. A koncert helyszíne rendhagyó volt, de telitalálat: a régi Malom hangulatához tökéletesen illettek a Quimby-dalok.

Erdélyi turnéja keretében Nagyváradon is fellépett szombaton este a magyarországi Quimby együttes. A koncert helyszíne rendhagyó volt, de telitalálat: a régi Malom hangulatához tökéletesen illettek a Quimby-dalok.

A koncert meghirdetett kezdési időpontja, nyolc óra előtt nem sokkal még hosszú sor kígyózott a régi Malom udvarának a bejáratánál. A hatalmas helyiség szinte már teljesen megtelt, de az érdeklődők még ekkor is folyamatosan érkeztek. Az emberek egy része az épület előtt sörözgetett, beszélgetett, így ők lehettek az elsők, akik megtapsolhatták az együttes tagjait, akiknek a mikrobusza valamivel nyolc óra után hajtott be az udvarra. Rövid hangszerelés következett, és aztán fel is hangzott az első Quimby-dal.

Régi és új

Az együttes (Kiss Tibor – ének, gitár, Balanyi Szilárd – billentyű, Varga Livius – ütőhangszerek, ének, Kárpáti József – trombita, Mikuli Ferenc – basszusgitár, Gerdesits Ferenc – dob) bő repertoárjából egyaránt hallhattunk régi és új dalokat, és bár a hangulat végig jó volt, azért az igazi nagy „ereszd el a hajam” mégis a régebbi számoknál alakult ki: Autó egy szerpentinen, Libidó, Fekete Lamour – csak egy pár cím ezek közül. Na és persze a Magam adom, a számomra legkedvesebb Quimby-dal. De azok, akik azt remélték, hogy Kiss Tibor előadásában hallhatják a Most múlik pontosant, hiába vártak. A frontember megfogalmazása szerint ezt a dalt ugyanis már túlságosan is sokan éneklik mostanában – mondhatni „kicsúszott” a Quimbytől. Ehelyett a közönség soraiból hívott valakit a színpadra, hogy annak az irányításával, az együttes kíséretével mi énekeljük el a dalt. Bár a jelentkező fiatalember nem bizonyult a legjobb választásnak, szerencsénkre egy fiatal hölgy is mikrofonhoz lépett, így többé-kevésbé jól, de annál nagyobb lelkesedéssel énekeltük a páratlanul szép sorokat: Most múlik pontosan, engedem, hadd menjen… Helyenként Kiss Tibor is besegített, és ez a pár szó – legalábbis a számomra – a Magam adom mellett a több mint két órás koncert másik csúcspontját jelentette. A visszatapsolás után ráadást is kaptunk, aztán búcsúzott a Quimby. Mi pedig még sokáig beszéltünk az elhangzottakról, örültünk, hogy itt voltak, és hogy már húsz éve vannak…

Tököli Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!