ERDON Helyi hírek

2011.10.12. 10:25

Október 31. az igénylési határidő

Szatmárnémeti — A hónap utolsó napjáig kell leadják azok az állampolgárok kérelmeiket, akik öt hónapra szeretnének fűtéstámogatásban részesülni. A fával fűtő igénylők havonta vehetik át a támogatást.

Szatmárnémeti — A hónap utolsó napjáig kell leadják azok az állampolgárok kérelmeiket, akik öt hónapra szeretnének fűtéstámogatásban részesülni. A fával fűtő igénylők havonta vehetik át a támogatást.

 

 

A 2011/2012-es fűtési szezonban is igényelhető az állami költségvetésből fizetett fűtéstámogatás, s aki öt hónapra akar részesülni a kedvezményből akkor e hónap utolsó munkanapjáig kell igényelje azt. Ezt hétfőtől csütörtökig lehet megtenni, 8 és 14 óra között az Ilişeşti utcán található Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatalban (SPAS). Szatmárnémetiben az elmúlt héttől kérelmezhetik ezt a fajta támogatást, s mint október 11–én délelőtt a SPAS székhelyén tapasztaltuk, egyelőre nem tülekednek az ügyfelek. A SPAS munkatársai megerősítették ezt, bár az érdeklődés folyamatos, nincs tülekedés, hosszú sorok eddig még nem voltak. Azt fontos tudni, hogy az igénylők családjában az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg a 615 lejt, és a formanyomtatvánnyal együtt a csatolandó dokumentumokat is le kell adni, melyek listáját a SPAS székhelyén lehet átvenni a fűtéstámogatás igényléséhez szükséges formanyomtatvánnyal együtt.

 

Csatolandó iratok

 

A kérelmezéshez a következő iratok szükségesek: a személyazonossági és anyakönyvvezetéssel kapcsolatos iratokat, melyeket eredetiben kell felmutatnia az igénylőnek; az igénylő személy/családtagok személyazonossági igazolványának fénymásolata, melyből kitűnik, hogy azon a lakcímen van/vannak bejelentve ahová a támogatást kérvényezi, vagy azt igazolja, hogy az igénylő ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezik az adott lakcímen; a házassági kivonatról, a válási határozatról, a házastárs halotti bizonyítványáról fénymásolat; a kérelmező családjához tartozó, ezzel egy háztartásban élő és 14 életévét be nem töltött gyermek(ek) keresztlevelének a fénymásolta; jövedelemigazolás a munkahelyről, amelyben a munkaadó a nettó jövedelmet és az étkezési jegyek értékét is fel kell tüntesse, az előző havi nyugdíjszelvény (bármilyen jellegű nyugdíjban részesül az igénylő vagy annak családtagja); munkanélküli segélyt igazoló szelvény (mindig a kérelmezést megelőző hónapról); az állami támogatásokról (alocaţii, indemnizaţii) szóló igazolás; iskolai igazolás, melyből kitűnik, hogy a gyermek(ek) részesül(nek) vagy sem ösztöndíjban, vagy bármilyen támogatásban; a gépjármű forgalmi engedélye; törvényszéki határozat az állami gondozott gyermek elhelyezéséről; gyámságot igazoló törvényszéki vagy polgármesteri határozat; igazolás a Szatmárnémeti Adóügyi Hivataltól melyből kiderül, hogy a kérelmezőnek és családtagjainak nincs adóköteles jövedelme (nu realizează venituri impozabile); egy 2011–es évre szóló gázszámla.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!