ERDON Helyi hírek

2011.10.03. 12:54

Legyetek olyanok, mint Isten fiai!

A kiskolcsi református templomban második alkalommal rendezték meg a Hazatérés Napját. Az ünnepi istentiszteleten Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese hirdetett igét.

A kiskolcsi református templomban második alkalommal rendezték meg a Hazatérés Napját. Az ünnepi istentiszteleten Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese hirdetett igét.

 

Tegnap, a második alkalommal megrendezett Hazatérés Napján adott hálát a Kiskolcsi Református Egyházközség a templom orgonájának megújulásáért, ez alkalommal tartották az idősek napját és megemlékeztek az aradi vértanúkról, valamint mindazokról, akik a szabadságért szenvedtek és áldozták életüket.

Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese Dániel próféta könyvét vette igehirdetése alapjául. Áldott érzés töltötte el a templomban lévőket, hiszen egy olyan helyen történt ez a találkozás, ez a hálaadás és a megemlékezés, ahol a részvevők nagy részét egykor megkeresztelték, megkonfirmálták, házassági esküt kötöttek, majd megkeresztelték gyerekeiket és unokáikat is.

 

Az ige üzenete

 

Dániel és három társa képes volt megtagadni Nabukodonozor parancsát, merte vállalni hitét és meggyőződését. Példájuk azt bizonyítja, hogy Isten mindig ott van, amikor tüzes kemencébe kerül az életünk. A ma emberét is csábítják a divatos hóbortok, ha nem követjük, lenéznek, ezért van szükség a Dánielekre, hogy ne ennek a világnak a gondolkodásmódját kövessük, hanem igyekezzünk megtalálni Isten világát. Eszünkbe kell jusson, hogy valaha ebben a templomban azt tanultuk, hogy: ,,Ne csinálj magadnak faragott képet!” Meg kell tanulni, hogy a báránynak a farkasok között nincs védekezési eszköze, ezért kell megmaradni a nyájban. Isten gyermekeit nem lehet megfélemlíteni. A megmaradáshoz Isten igéje, a közösség és a hit ad erőt, figyelmeztetett az igehirdető.

 

A hazatérés öröme

 

Győrbíró Sándor helyi lelkipásztor köszöntötte mindazokat, akik eljöttek erre az ünnepi találkozóra. A vendégeket a régi pompájában díszelgő orgona hangja fogadta. Megújult hangzásával hirdeti Isten igéjét, annak a tudatában, hogy, aki énekel, az kétszer imádkozik. A megújult orgona kíséretében tanulta meg a gyülekezet a Magyarok világhimnuszát, melyből kicsendül, hogy: ,,Bármerre visz a sors, hív az ősi föld./Szívedben megmaradsz piros, fehér, zöld!”. A templomból kivonulva, megkoszorúzták a szabadságharc hősei emlékére felállított kopjafát, majd elénekelték a Himnuszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!